Το βαρέλι της χυδαιότητας του ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη δεν έχει πλέον πάτο. Ακραία ψέματα, λαϊκισμόςκαι τοξικότητα δεν αρκούν για να περιγράψουν την κατάσταση στην Κουμουνδούρου όπου βασιλεύει ο πανικός της νέας επικείμενης ήττας στις ευρωεκλογές. Η δε πολιτική επιβίωση του Στέφανου Κασσελάκη αποτελεί για τον ίδιο αυτοσκοπό και μετέρχεται κάθε μέσο για να αποφύγει ενδεχόμενη απομάκρυνσή του από τη θέση στην οποία κατάφερε να βρεθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 Και μόνο το βίντεο που ανέβασαν για το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας και της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπου εμφανίζουν τον πρωθυπουργό με περικεφαλαία, είναι αρκετό για να πιστοποιήσει ο κάθε πολίτης και ο κάθε ψηφοφόρος αυτής της χώρας το πόσο επικίνδυνοι παραμένουν στην Κουμουνδούρου για τη χώρα. Και κυρίως το πόσο επικίνδυνοι έχουν γίνει υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη.

Το ψέμα αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτική τακτική, ο πολακισμός τείνει να αποτελέσει μια… ευχάριστη ανάμνηση. Ο κασσελακισμός μετατρέπεται σε πιο ακραία μορφή του πολακισμού ξεπερνώντας κάθε χυδαία ανάρτηση και δήλωση του συνεργάτη του προέδρου του κόμματος. Δεν ορρωδούν προ ουδενός. Την ώρα που για λόγους ανεξήγητους πιέζουν προκειμένου να υπογραφούν τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση της χώρας για τη στάση της νέας πολιτικής ηγεσίας της γείτονος.

Στάση που αποκαλύπτει τις μαύρες τρύπες της Συμφωνίας των Πρεσπών μέσα από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών της Βόρειας Μακεδονίας ως προς το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους εν αντιθέσει με τις προβλέψεις του συντάγματός τους. Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να χάσει η χώρα κάθε μέσο πίεσης προκαλεί ερωτήματα που πρέπει να εξηγηθούν με σαφήνεια.

Στήνουν ολόκληρο παραμύθι παραβλέποντας ένα γεγονός. Ότι η συμφωνία που έφεραν ο Αλέξης Τσίπρας και ο συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη και τότε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είναι δεσμευτική για τη χώρα μας. Είναι δεσμευτική για μια χώρα που τηρεί το διεθνές δίκαιο το οποίο και επικαλείται για τις διαφορές με την Τουρκία. Και το οποίο δεν μπορεί να παρακάμψει.

Είναι επικίνδυνοι, είναι τραγικοί και γεμίζουν με τοξικότητα την πολιτική ζωή της χώρας. Ανακατεύουν λάσπη προκειμένου να φτιάξουν έναν βούρκο. Η απάντηση είναι στα χέρια των πολιτών.