Την απόλυτη εναντίωση της στη Συμφωνία των Πρεσπών διατύπωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή. Μάλιστα επιτέθηκε ανοιχτά στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι υποστηρίζει μια ξεκάθαρα παράνομη συμφωνία, η οποία προήλθε έπειτα από εξαγορά βουλευτών!

Πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τάχθηκε κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας ότι την επέβαλε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ο Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να ικανοποιηθούν γεωπολιτικά συμφέροντα άσχετα με την χώρα μας. Παράλληλα τόνισε ότι η συμφωνία είναι παράνομη καθώς ψηφίστηκε με εξαγορά βουλευτών και από τα δύο κράτη, κάνοντας σαφείς υπαινιγμούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο την ψήφισε αλλά την στηρίζει με νύχια και με δόντια μέχρι και σήμερα: «Είμαστε απολύτως εναντίον αυτής της Συμφωνίας που την υπαγόρευσε ο Τραμπ, που πέρασε χωρίς δημοκρατική εντολή ούτε στην Ελλάδα ούτε στη γειτονική χώρα, που πέρασε με εξαγορά βουλευτών και στην Ελλάδα και στη γειτονική χώρα».

Επιπλέον η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για καταγγελίες χρηματισμού βουλευτών και στις δύο χώρες, οι οποίες δεν έχουν διερευνηθεί. Παράλληλα ισχυρίστηκε ανοιχτά ότι η αγαπημένη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ δεν τηρεί τους όρους των διεθνών συμφωνιών και πρέπει να καταργηθεί: «Εννοώ ότι αλλάξανε την ψήφο και τη θέση τους βουλευτές και υπάρχουν καταγγελίες αδιερεύνητες οι οποίες δεν μπορεί να μένουν έτσι και να τις βάζουμε κάτω από το χαλί. Αυτή η συμφωνία δεν πληροί τους όρους των διεθνών συμφωνιών».

Υπάρχει ζήτημα εξαγοράς


Μάλιστα ο Δημήτρης Τάκης ρώτησε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας για το ζήτημα του χρηματισμού βουλευτών, με την τελευταία να επιμένει και να εκφράζει τη βεβαιότητα της για το θέμα, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν βουλευτές που άλλαξαν γνώμη για την συμφωνία μέσα σε μια νύχτα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι υπάρχει ζήτημα εξαγοράς βουλευτών και στην Ελλάδα και στη γειτονική χώρα με δεδομένο ότι υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι τα γύρισαν εν μια νυκτί, διατύπωσαν εντελώς διαφορετική γνώμη και θέση χωρίς καμία αιτιολόγηση και βεβαίως κάποιοι από αυτούς εντοπίστηκαν να προάγονται πολιτικά και να παίρνουν άλλου είδους ωφέλειες».

Τέλος η γνωστή πολιτικός τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της κατάργησης της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ ανέφερε ότι η παραβίαση της από τους γείτονες ήταν κάτι που είχε προβλέψει και η ίδια. Μάλιστα ζήτησε δημοψήφισμα προκειμένου να ακυρωθεί: «Αυτή η Συμφωνία βεβαίως και πρέπει να ακυρωθεί και το πρώτο βήμα για την ακύρωσή της είναι να γίνει δημοψήφισμα. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στη γείτονα, η αμφισβήτηση και παραβίαση της Συμφωνίας, ήταν απολύτως προβλέψιμο και εμείς το είπαμε από την πρώτη στιγμή. Είναι αστείο κάποιοι να κάνουν ότι πέφτουν από τα σύννεφα».