Η μισή διαγραφή του Παύλου Πολάκη, ο οποίος αποπέμφθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά παραμένει μέλος του κόμματος λόγω της ατολμίας Κασσελάκη να τα βάλει πραγματικά με τον αψύ Κρητικό, φαίνεται ότι ενόχλησε πολλούς μέσα στο κόμμα και κυρίως τα στελέχη επιρροής του Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτό το πλαίσιο η Όλγα Γεροβασίλη όχι μόνο συμφωνεί με τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη αλλά καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να μην παίρνει ημίμετρα και να τον διαγράψει οριστικά και από μέλος του κόμματος. Στα λόγια της πρώην υπουργού στην ουσία αποτυπώνεται η από καιρό σύρραξη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη: «Με βρίσκει σύμφωνη η διαγραφή, αρκεί βέβαια να είναι ολοκληρωμένη και όχι μισή», είπε γεμάτο νόημα, ρίχνοντας παράλληλα καρφιά για την ατολμία Κασσελάκη.

Μάλιστα η Όλγα Γεροβασίλη στην ίδια συνέντευξη της στα «Παραπολιτικά», ξεκαθαρίζει ότι πάντα διαφωνούσε με τον Παύλο Πολάκη και το ύφος του, το οποίο έδινε πάτημα στην κυβέρνηση: «Ο σεβασμός στον πολιτικό αντίπαλο δεν είναι αντίθετος με τη μαχητικότητα που απαιτεί η υπεράσπιση του δικαίου των πολλών. Πολλές φορές, μάλιστα, κάνοντας το αντίθετο, δίνεται η ευκαιρία του αντιπερισπασμού στη Νέα Δημοκρατία. (...) Και γι’ αυτούς τους λόγους -και το έχω πει πολλές φορές δημόσια- διαφωνούσα πάντα με τον Παύλο Πολάκη». Όσον αφορά την αποχώρηση Δραγασάκη, σε αντίθεση με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, η ίδια δήλωσε ότι δεν χάρηκε με την αποχώρησή του και ότι αποτελεί ένα ιστορικό και πολύτιμο στέλεχος για τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά.

Τα μαύρα ταμεία και ο Τσίπρας

Φυσικά δεν παρέλειψε να ρίξει τα καρφιά της στον Στέφανο Κασσελάκη και για τους υπαινιγμούς που έκανε περί μαύρων ταμείων επί εποχής Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με την ίδια, την εντιμότητα του Αλέξη Τσίπρα δεν τόλμησαν να τη θίξουν ούτε οι πολιτικοί του αντίπαλοι ενώ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ξεκίνησε αυτή η συζήτηση από τον νυν πρόεδρο, καθώς πλήγωσε τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ: «Γιατί άνοιξε αυτή η συζήτηση δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι πλήγωσε τους ψηφοφόρους, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας (...) Πολλά μπορεί να μας καταλογίσει κανείς, αλλά την εντιμότητά μας δεν διανοήθηκαν να τη θίξουν ούτε οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ακόμα και στις στιγμές της πιο σκληρής αντιπαράθεσης». 

Τέλος τα βέλη της έριξε και για το κλείσιμο της Αυγής και τις περικοπές στα κομματικά μέσα. Σύμφωνα με την ίδια ο Αλέξης Τσίπρας άφησε έναν ΣΥΡΙΖΑ δίχως χρέη ενώ οι υποχρεώσεις των κομματικών μέσων ήταν ρυθμισμένες και υπήρχε σχέδιο εξορθολογισμού, το οποίο ωστόσο δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Μάλιστα κάλεσε την νυν ηγεσία, έστω και τώρα, να να συντάξει ένα σχέδιο για τη βιώσιμη λειτουργία της Αυγής.