Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται κυριολεκτικά σε πανικό, καθώς φοβάται ότι ο Παύλος Πολάκης θα παρατήσει μόνος του τον ΣΥΡΙΖΑ και θα δημιουργήσει δικό του κόμμα. Ενδεικτικό του τρόμου που επικρατεί στην Κουμουνδούρου για ένα τέτοιο σενάριο είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος αναγκάστηκε να κάνει μια μεταμεσονύχτια ανάρτηση, στέλνοντας μήνυμα στον αψύ Κρητικό ότι τον στηρίζει, ενώ παράλληλα επιτίθεται στα στελέχη του κόμματος, ιδιαίτερα δε στην ομάδα επιρροής του Αλέξη Τσίπρα, που ζητούν ολοκληρωτική διαγραφή Πολάκη.

«Επειδή βλέπω διαρροές για "μισές" και "ολόκληρες" διαγραφές, επαναλαμβάνω: Ο Παύλος Πολάκης διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο κοινοβούλιο. Είναι ζήτημα συμπεριφοράς, όχι πολιτικής», γράφει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του, προσπαθώντας να δείξει ότι δεν συντάσσεται με στελέχη όπως την Όλγα Γεροβασίλη, τον Χρήστο Σπίρτζη ή τον Γιώργο Βασιλειάδη που ζητούν κανονική διαγραφή Πολάκη. Ο φόβος Κασσελάκη φαίνεται δε από το γεγονός ότι «γλύφει» τον Παύλο Πολάκη, πλέκοντας το εγκώμιο του κρητικού βουλευτή: «ο Παύλος Πολάκης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν». Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζει το δρόμο της επιστροφής για τον Παύλο Πολάκη στο συνέδριο, ίσως και νωρίτερα. Άλλωστε ο αψύς Κρητικός παραμένει στέλεχος του κόμματος, οπότε το μόνο που θα χρειαστεί είναι μια επιστολή στον ΠτΒ ότι επιστρέφει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι δείχνουν οι μετρήσεις

Φυσικά αυτές οι κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη με τη μισή διαγραφή Πολάκη και τη μεταμεσονύχτια ανάρτηση φανερώνουν πανικό και τρόμο, ο οποίος έχει βάση στις μετρήσεις.  Παλαιότερη δημοσκόπηση λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου πέρυσι, όταν ο Παύλος Πολάκης είχε έρθει σε ρήξη και με τον Αλέξη Τσίπρα, έδειχνε ότι ένα κόμμα Πολάκη θα έφτανε το 5% ενώ οι ψηφοφόροι του προέρχονται συντριπτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Κουμουνδούρου για τις ευρωεκλογές, ο Παύλος Πολάκης είχε δημοφιλία που έφτανε το 30%, ανάμεσα σε όσους δήλωσαν ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ουσιαστικά τα πρωτεία της δημοφιλίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης αν και δημόσια απορρίπτει την ιδέα ενός κόμματος, όχι μόνο μετρά τη δυναμική ενός τέτοιου εγχειρήματος αλλά ιδιωτικά δηλώνει ότι θα μπορούσε να ηγηθεί ενός νέου φορέα στην αριστερά.

Μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πολλά τρολ του διαδικτύου επιτέθηκαν στον Στέφανο Κασσελάκη ενώ χιλιάδες υποστηρικτές του στο Facebook δήλωσαν τη στήριξή τους. Πολλοί δε έγραφαν ότι θα τον ακολουθήσουν σε ένα δικό του πολιτικό φορέα. Ο Παύλος Πολάκης έχει ρεύμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αρέσκονται στις ύβρεις, τους τραμπουκισμούς και τις θεωρίες συνωμοσίας, νομίζοντας ότι έτσι πολεμούν τη διαφθορά και το σύστημα. Και φυσικά ο Παύλος Πολάκης τους τα χαρίζει απλόχερα, γνωρίζοντας ότι αυτός ο κούφιος πολιτικός σαματάς ωφελεί τον ίδιο. Και να που κρατά έτσι όμηρο και τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος βλέποντας τις μετρήσεις και το ρεύμα Πολάκη στο κόμμα, αναγκάζεται να υποχωρήσει και να τείνει ξανά χείρα φιλίας στον αψύ Κρητικό. Άλλωστε όσοι στο κόμμα ζητούν τη οριστική διαγραφή Πολάκη, είναι ήδη με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε ο Στέφανος Κασσελάκης τρέχει να διασώσει το asset του που ακούει στο όνομα Παύλος Πολάκης αλλά και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.