Με μια μεταμεσονύκτια ανάρτηση-περιβόλι, ο Κασσελάκης προσπαθεί να εξηγήσει (όχι στους νοήμονες πολίτες, αυτοί έχουν καταλάβει από την αρχή της… πολιτικής του καριέρας) στους συριζο-ταλιμπάν του Διαδικτύου που τον βρίζουν γιατί πείραξε το «είδωλό τους», τον Πολάκη. Ο «αστακοραβοκύρης» τους λέει, γκρόσο μόντο, με ένα ακατάληπτο κείμενο, ότι, βρε παιδί μου, δεν το ήθελε η ψυχή του να το κάνει αυτό: αναγκάστηκε ο καημένος να απομακρύνει (προσωρινά απ’ ό,τι φαίνεται) τον πολιτικό μαχαλόμαγκα Πολάκη από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. 

Επίσης, προσπαθεί να τους καθησυχάσει ότι η «αποβολή» Πολάκη από το «σχολείο» του κόμματος είναι προσωρινή, διότι, όπως με καμάρι δηλώνει στην ανάρτησή του, ο νταής βουλευτής «είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο». Αλίμονο αν δεν το έλεγε αυτό. 

Κοντολογίς, έχουν δίκιο όσοι λένε πως η «διαγραφή» Πολάκη ήταν… ιμιτασιόν, γι’ αυτό κλείνει το μάτι στα ψεκασμένα τρολ που χθες τον υμνούσαν και σήμερα τον βρίζουν για τον Πολάκη, λέγοντάς τους, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οσονούπω θα επιστρέψει αυτός ο φορέας «πολιτικού πολιτισμού» στα καθήκοντά του.
Για την ιστορία, η Ολγα Γεροβασίλη και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, που ανήκουν στη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση, στέλνουν, τις τελευταίες ώρες, με δηλώσεις και διαρροές ηχηρό μήνυμα στον Κασσελάκη: Η διαγραφή Πολάκη, για να ολοκληρωθεί, πρέπει να διαγραφεί από τα όργανα του κόμματος και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Ολική διαγραφή 

Παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής ζητούν οι «87» που είχαν συνυπογράψει το κείμενο κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για κίνδυνο εκφυλισμού και γελοιοποίησης του κόμματος.