«Από το 1974 μέχρι σήμερα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει η παράταξη των μεγάλων και απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών», σημειώνει σε δήλωσή του στο «Μανιφέστο» για τα 50 χρόνια της παράταξης, ο βουλευτής Β’ Πειραιά, Γιάννης Τραγάκης. Όπως συμπληρώνει, η παράταξη «στάθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και έδωσε στην πατρίδα μας όραμα, σταθερότητα, ασφάλεια και προοπτική».

Αναλυτικά ο Γιάννης Τραγάκης τονίζει στο «Μανιφέστο»:

«Στις 24 Ιουλίου 2024, γιορτάσαμε τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ήταν 24 Ιουλίου του 1974 όταν ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Στις 4 Οκτωβρίου 2024, γιορτάσαμε τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ήταν 4 Οκτωβρίου του 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία, την πολιτική παράταξη «που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην Ιδρυτική Διακήρυξη. Στις 17 Νοεμβρίου 1974 διενεργήθηκαν οι εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε σαρωτική νίκη, με ποσοστό 54,37% κι εξέλεξε 220 βουλευτές, μεταξύ των οποίων κι εγώ, που εκλέχθηκα για πρώτη φορά Βουλευτής της Β΄ Πειραιώς.

Σήμερα, έχω την τιμή και τη χαρά να είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων και ο μοναδικός, παγκοσμίως, βουλευτής, που εκλέχθηκα για πρώτη φορά το 1974 και παραμένω εκλεγμένος το 2024, έχοντας εκλεγεί 14 φορές! Από το 1974 μέχρι σήμερα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει η παράταξη των μεγάλων και απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών. Στάθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και έδωσε στην πατρίδα μας όραμα, σταθερότητα, ασφάλεια και προοπτική.

Από αυτήν τη συναρπαστική διαδρομή 50 ετών, ξεχωρίζω μία ιστορική στιγμή, που σφράγισε ανεξίτηλα τη μοίρα της χώρας και αποτέλεσε για μένα προσωπικά, που ήμουν παρών, μια από τις μεγαλύτερες στιγμές στην κοινοβουλευτική μου διαδρομή, όταν στις 28 Μαΐου του 1979 υπογράφεται στο Ζάππειο η συνθήκη ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ από τον τότε πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ηταν η πιο ιστορική και καθοριστική απόφαση για τη χώρα μας, τα τελευταία 50 χρόνια!»