Τις συνθήκες για τη δημιουργία μιας Ελλάδας που αναπτύσσεται, προοδεύει και έχει τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας δημιούργησαν διαχρονικά οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας χάρη στην ενεργή στήριξη από τους πολίτες, επισημαίνει η υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών Ζωή Ράπτη σε δήλωσή της στο «Μανιφέστο» για τα 50 χρόνια της παράταξης.

«Η συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον αείμνηστο εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή είναι ένα γεγονός σημαντικό, μια γιορτή που απευθύνεται σε όλους τους Ελληνες. 

Το κόμμα που αγωνίστηκε για να θεμελιώσει τη δημοκρατία στην Ελλάδα, από το ’74 και μετά έλαβε και υλοποίησε όλες τις στρατηγικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του έθνους: Η ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ο αταλάντευτος γεωπολιτικός προσανατολισμός της χώρας, η καταπολέμηση του λαϊκισμού, η υπεράσπιση των παραδοσιακών αξιών και η προσήλωση στην εναρμόνιση με όσα επιβάλλουν οι καιροί, η αμυντική θωράκιση της πατρίδας, η εξασφάλιση ειρήνης και σταθερότητας, η εθνική ενότητα και συμφιλίωση, η επαναφορά της ανάπτυξης στη μεταμνημονιακή περίοδο και πολλά άλλα φέρουν την πολιτική σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο λαός στήριξε ενεργά όσα πρότειναν οι ηγεσίες μας και τα οράματα έγιναν πράξη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Γεώργιος Ράλλης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Εβερτ, ο Κώστας Καραμανλής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνοντας εντολή και δύναμη από τον λαό μας δημιούργησαν συνθήκες για τη δημιουργία μιας Ελλάδας που αναπτύσσεται, προοδεύει και έχει τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας. Ακόμη και όσοι δεν είναι φίλοι ή ψηφοφόροι του κόμματος αναγνωρίζουν τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητά μας. 

Γι’ αυτό είναι γιορτή για όλες και όλους ο μισός αιώνας ζωής της Νέας Δημοκρατίας. Χρόνια μας πολλά!» τονίζει η Ζωή Ράπτη