Η Νέα Δημοκρατία χάραξε τη στρατηγική πορεία της χώρας με γνώμονα τα συμφέροντα των πολλών και στόχο την κοινωνική προστασία και ευημερία των πολιτών, τονίζει ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης σε δήλωσή του στο «Μανιφέστο» για τα 50 χρόνια της παράταξης. 

«Τα πενήντα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας είναι πενήντα χρόνια προσφοράς στην πατρίδα, την κοινωνία και τους πολίτες. Σε αυτές τις πέντε δεκαετίες η παράταξή μας αναδείχθηκε στην ανθεκτικότερη της Μεταπολίτευσης, έχοντας πάντα ισχυρή αναφορά στους πολίτες και την κοινωνία.

Πρωταγωνιστήσαμε στην είσοδο της Ελλάδας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και έκτοτε παλέψαμε με συνέπεια σε κάθε κρίσιμη μάχη ώστε η πατρίδα μας να παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης.

Δώσαμε και κερδίσαμε μεγάλες μάχες για τη μεταρρύθμιση του κράτους και των θεσμών προς όφελος της δημοκρατίας και των πολιτών.
Χαράξαμε τη στρατηγική πορεία της χώρας και της οικονομίας με γνώμονα τα συμφέροντα των πολλών και στόχο την κοινωνική προστασία και την ευημερία των πολιτών. 

Δεν διστάσαμε ποτέ να βάλουμε την πατρίδα και την κοινωνία πάνω και από τις διαχωριστικές γραμμές της Αριστεράς και της Δεξιάς, επενδύοντας στην εθνική συμφιλίωση και ομοψυχία, όπως μας δίδαξε ο ιδρυτής της παράταξης, Κωνσταντίνος Καραμανλής. 

Σήμερα, η επέτειος των 50 χρόνων μάς βρίσκει και πάλι με την ευθύνη της διακυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με ξεκάθαρους στόχους: να οδηγήσουμε και πάλι τη χώρα στον δρόμο της πολιτικής σταθερότητας, της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας των πολιτών» σημειώνει ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.