Την άποψη ότι «μια επίορκη κυβέρνηση μπορεί να κάνει νοθεία στις εκλογές» κατάθεσε, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός και στέλεγχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Μία κυβέρνηση επίορκη, που δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει σε τέτοιο βαθμό στην Ελλάδα τέτοια κυβέρνηση, βεβαίως και μπορεί, τι είναι δύσκολο νομίζετε;», είπε συγκεκριμένα για να συμπληρώσε πως «βασιζόμαστε στο γεγονός ότι μέχρι τώρα ευτυχώς μετά το ‘74 δεν υπήρξε επίορκη κυβέρνηση».

Ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά με το αν οι εκλογές θα γίνουν με παρατηρητές, όπως ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε πως «θα υπάρξουν όπως υπήρξαν πάντα σε όλες τις εκλογές». «Έχω την έκθεση των διεθνών παρατηρητών που ήρθαν το 2023 οι οποίοι γράφουν ότι επισκέφτηκαν και επιτήρησαν δύο εκλογικά τμήματα για να διαπιστώσουν αν όλα βαίνουν καλώς», συμπλήρωσε.

Προηγούμενα στάθηκε στη σημασία του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών για τη διενέργεια των εκλογών στη χώρα μας. «Εάν δεν ήταν καθιερωμένο στη χώρα μας κάθε φορά που πηγαίνει σε εθνικές εκλογές να διορίζεται υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, αυτή η κυβέρνηση έχει απωλέσει κάθε ίχνος εμπιστοσύνης έτσι ώστε και αν δεν τον είχαμε καθιερώσει θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Ο υπουργός Εσωτερικών είναι καθοριστικός για όταν γίνουν εκλογές και θα έχουμε παρουσία διεθνών παρατηρητών του ΟΑΣΕ όπως γίνεται σε όλες τις χώρες μέλη του ΟΑΣΕ», είπε.

Ισχυρίστηκε δε ότι «κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που αποτόλμησε να οργανώσει κύκλωμα υποκλοπών, από μια κυβέρνηση που δεν έχω αμφιβολία ότι είναι εμπλεκόμενη στην αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη».