Σε μια πραγματικά ακατανόητη δήλωση προέβη νωρίτερα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, με την οποία αμφισβητεί ευθέως -τουλάχιστον- την επάρκεια των δικηγόρων, δικαστών και εισαγγελέων, αναφορικά με την τήρηση του αδιάβλητου της διαδικασίας των εκλογών, για πρώτη φορά μετά από την Μεταπολίτευση. Κληθείς να σχολιάσει το άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη, με το οποίο ζητούσε την αυξημένη παρουσία διεθνών παρατηρητών του ΟΑΣΕ κατά την διεξαγωγή των επόμενων εκλογών, ο κύριος Τεμπονέρας έχτισε ένα αφήγημα επάνω στην υπόθεση των επισυνδέσεων και την υπόθεση με τα e-mails των αποδήμων, προκειμένου να υποστηρίξει ότι «δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, για τον σεβασμό τον οποίον υποτίθεται θα έπρεπε να επιδεικνύει, ακριβώς σε αυτούς τους δημοκρατικούς θεσμούς». Τώρα, πως συνδέεται η υπόθεση των επισυνδέσεων και η λίστα με τα e-mails, με το αδιάβλητο της διαδικασίας των εκλογών, μόνο ο κύριος Τεμπονέρας το ξέρει και δυστυχώς, δεν το επικοινώνησε επαρκώς, ούτως ώστε να γίνεται κατανοητό.

Ενδιαφέρον όμως έχει η δήλωση που έκανε ο κύριος Τεμπονέρας στο σχόλιο του δημοσιογράφου «μα, υπάρχουν θεματοφύλακες για αυτά. Ο κύριος Βερβεσός, ο οποίος δεν είναι Δεξιός-», όπου ξεκάθαρα επικαλείται τον ρόλο των δικηγόρων ως θεματοφύλακες του αδιάβλητου της διαδικασίας των εκλογών, καθώς και την χθεσινή ανακοίνωση του πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, με την οποία καταδίκασε την «έμμεση ή άμεση αμφισβήτηση της αποστολής τους και της ιστορικής συμβολής τους» ιδίως όταν αυτή προέρχεται από «θεσμικούς φορείς του πολιτεύματος», δηλαδή τα πολιτικά κόμματα και ιδίως εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κύριος Τεμπονέρας είπε ξεκάθαρα ότι «φαίνεται ότι οι θεματοφύλακες δεν λειτούργησαν, στην συγκεκριμένη περίπτωση. Άρα εδώ, θα πρέπει να υπάρχουν αυξημένες εγγυήσεις»! Δηλαδή προκειμένου να υπηρετήσει το κομματικό του αφήγημα, ο εργατολόγος και δικηγόρος κύριος Τεμπονέρας, κατηγορεί ευθέως τους συναδέλφους του! Είναι ξεκάθαρο ότι και ο κύριος Τεμπονέρας έχει προσχωρήσει στο άρμα του «κασσελάκειου τραμπισμού», με το οποίο αμφισβητούν ακόμη και την εγκυρότητα των εκλογών! Είναι πραγματικά ντροπή για την χώρα, το συγκεκριμένο και εγκληματικά ανεύθυνο κόμμα να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Η δήλωση του Διονύση Τεμπονέρα

Άννα Λιβαθυνού: «Κύριε Τεμπονέρα, θέλω να σας ρωτήσω το εξής: από τη μια πλευρά βλέπουμε τον Στέφανο Κασσελάκη, να επιμένει για τη διεξαγωγή -και μάλιστα διπλών- εκλογών στις 9 Ιουνίου, με την παρουσία διεθνών παρατηρητών και από την άλλη, υπάρχουν και κάποια στελέχη μέσα στην Κουμουνδούρου, τα οποία προσπαθούν να υποβαθμίσουν αυτό το θέμα. Τι γίνεται πάνω σε αυτό και ποια είναι και η προσωπική σας άποψη, όσον αφορά τους διεθνείς παρατηρητές. Συμφωνείτε με κάτι τέτοιο;»

Διονύσης Τεμπονέρας: «(...) αν πιάσει κανείς από το σκάνδαλο των υποκλοπών με το predator, αν φτάσουμε σε αυτό το οποίο έγινε με τις υποκλοπές -για να απαντήσω και στο ερώτημά σας- με τα e-mails των αποδήμων, μπορεί κάποιος αυτή τη στιγμή να μας πει, ότι τα κομματικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, δεν είχαν μετεγκατασταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών; (...) πήρε τα προσωπικά δεδομένα δεκάδων χιλιάδων πολιτών, προκειμένου να υπάρξει τι, τελικά; Επηρεασμός για τις επικείμενες εκλογές. Άρα λοιπόν, λέμε εδώ ότι χρειάζονται αυξημένες εγγυήσεις, επειδή υπάρχει ένα προηγούμενο. Και με το predator και με το σκάνδαλο των Τεμπών -το έγκλημα των Τεμπών- και βεβαίως με την υποκλοπή των e-mails».

Γιώργος Κακούσης: «Μισό λεπτάκι, κύριε Τεμπονέρα. Η χώρα και οι θεσμοί της, αυτές τις εγγυήσεις για μια αδιάβλητη εκλογική διαδικασία, δεν μπορεί να τις προσφέρει;»

Διονύσης Τεμπονέρας: «Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, για τον σεβασμό τον οποίον υποτίθεται θα έπρεπε να επιδεικνύει, ακριβώς σε αυτούς τους δημοκρατικούς θεσμούς. Κι αυτό το αποδεικνύει με μια σειρά από γεγονότα».

Γιώργος Κακούσης: «Μα, υπάρχουν θεματοφύλακες για αυτά. Ο κύριος Βερβεσός, ο οποίος δεν είναι Δεξιός-»

Διονύσης Τεμπονέρας: «Φαίνεται ότι οι θεματοφύλακες δεν λειτούργησαν, στην συγκεκριμένη περίπτωση. Άρα εδώ, θα πρέπει να υπάρχουν αυξημένες εγγυήσεις. Είπαμε ότι πρέπει όπως ακριβώς ορίζει ο ΟΑΣΕ, ο οποίος στέλνει παρατηρητές προκειμένου να διασφαλίζει και να κάνει παρατηρήσεις και είχε κάνει υποδείξεις -»

Γιώργος Κακούσης: «Αλλά, για άλλα ζητήματα».

Διονύσης Τεμπονέρας: «Όχι, ο ΟΑΣΕ είναι υπεύθυνος και να βλέπει και να παρατηρεί τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών. Είχε κάνει μάλιστα και στις εκλογές του 2023 συγκεκριμένες παρατηρήσεις και επειδή ακριβώς-»

Κώστας Τσιάρας: «Είπε ότι ήταν ελεύθερες και δημοκρατικές οι εκλογές. Αυτό είπε ο ΟΑΣΕ».

Διονύσης Τεμπονέρας: «Βεβαίως, δημοκρατικές και ελεύθερες, έχουν μεσολαβήσει όμως συγκεκριμένα γεγονότα από τότε».