Σε αυτή την αδιανόητη δήλωση προχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης, σε πάνελ του ONE TV, καλεσμένος του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή. Νωρίτερα, είχε ήδη πει ότι «από τη στιγμή που δεν υπάρχει σεβασμός - παραβιάζονται στοιχειώδεις εκλογικές και κοινοβουλευτικές και νομικές διαδικασίες, που αφορούν προφανώς τις εκλογές, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ότι μπορεί να διεξαγάγει σοβαρές, δημοκρατικές, ευρωπαϊκές εκλογές», δίνοντας τον «τραμπικό» τόνο, στον οποίον έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο έλλειψε να ζητήσει από τους ψηφοφόρους του κόμματός του, να εισβάλλουν στη Βουλή, ως ένα άλλο Καπιτώλιο. Ή να ζητήσει από τον Στέφανο Κασσελάκη -μιας και είναι οπλίτης- να αρπάξει κανένα άρμα και να το φέρει έξω από τη Βουλή. Κρατήστε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, διδάσκει Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στο Πανεπιστήμειο Πειραιώς.

Η -ακόμη πιο- αδιανόητη δήλωση όμως, ήρθε στην συνέχεια, όπου αποκάλεσε «ευχής έργον», το ενδεχόμενο η Ρουμάνα Ευρωπαία Εισαγγελέας να ρίξει την ελληνική κυβέρνηση! Απόλυτα δημοκρατική η προσέγγιση του κυρίου Φαραντούρη, η οποία σέβεται την λαϊκή εντολή, την αρχή της δεδηλωμένης, τα κοινοβουλευτικά και δημοκρατικά ήθη! Τέτοιου είδους παρακλήσεις για έξωθεν παρεμβάσεις προκειμένου να πέσει μια -προσφάτως- δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, δεν ταιριάζει σε κόμματα, τα οποία θεωρούν ότι βρίσκονται εκτός συνταγματικού τόξου. Η συγκεκριμένη δήλωση, θυμίζει απόλυτα την «κανονικοποίηση της Τσεχοσλοβακίας», η οποία επήλθε μετά την «Άνοιξη της Πράγας» το 1968.

Τι ακριβώς ήταν η «κανονικοποίηση της Τσεχοσλοβακίας»

Η «κανονικοποίηση της Τσεχοσλοβακίας» αποτελούσε την εισβολή στην -τότε- κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία, από τα κομμουνιστικά καθεστώτα των ΕΣΣΔ, Πολωνίας, Βουλγαρίας και Ουγγαρίας, επειδή ο τότε ΓΓ της Τσεχοσλοβακίας, Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ, προώθησε την φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος και είχε σκοπό να δημιουργήσει δυο ισότιμα σοσιαλιστικά (βλ. κομμουνιστικά κράτη), εκείνο της Τσεχίας και της Σλοβακίας. Αυτό φυσικά θορύβησε τον Λεονίντ Μπρέζνιεφ -καθώς αποδομούνταν η επαναστατική ουτοπία- και απλώς εισέβαλλε στην Τσεχοσλοβακία για να ρίξει τον Ντούμπτσεκ και να «επαναφέρει στην κανονικότητα» την χώρα. Ο κύριος Φαραντούρης, δείχνει σαν ένας άλλος Τσεχοσλοβάκος σκληρός κομμουνιστής, να βλέπει στο πρόσωπο της Ρουμάνας εισαγγελέως, τον δικό του Λεονίντ Μπρέζνιεφ! Και επαναλαμβάνουμε, ότι αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος, διδάσκει Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς...

Η δήλωση του Νικόλα Φαραντούρη

Νικόλας Φαραντούρης: «Η Ευρωπαία Εισαγγελέας, η οποία είναι μια εγνωσμένου κύρους γυναίκα, την οποία κάποιοι προσπάθησαν να αποδομήσουν και σαν προσωπικότητα και σαν θεσμό. Συνεργάζεται με όλα τα κράτη-μέλη εκ της αρμοδιότητάς της».

Τάκης Χατζής: «Κατ' αρχάς προσπάθησαν να την αποδομήσουν -αν το ξέρετε αυτό- οι ίδιοι οι βουλευτές, οι Ρουμάνοι, έτσι;»

Νικόλας Φαραντούρης: «Ναι, έριξε την κυβέρνηση την κυβέρνηση όμως στην Ρουμανία, η κυρία Λάουρα Κοβέσι».

Τάκης Χατζής: «Θέλετε να ρίξει και τη δικιά μας τώρα;»

Νικόλας Φαραντούρης: «Θα ήταν ευχής έργον, θα σας έλεγα».

Τάκης Χατζής: «Πώς το είπατε αυτό, συγγνώμη;»

Νικόλας Φαραντούρης: «Θα ήταν ευχής έργον, με τέτοια που αποκαλύπτονται».

Τάκης Χατζής: «Η Ρουμάνα εισαγγελέας να ρίξει την ελληνική κυβέρνηση; Όχι, όχι, συγγνώμη. Θα ήταν ευχής έργον; Παρακαλώ»

Νικόλας Φαραντούρης: «Ακούστε, ακούστε τι γράφει».

Τάκης Χατζής: «Θα το ακούσω, αλλά πρώτα απαντήστε μου πρώτα σε αυτό».

Νικόλας Φαραντούρης: «"Μας μπλοκάρουν από το να πούμε την αλήθεια"-»

Τάκης Χατζής: «Όχι κύριε Φαραντούρη. Θα είναι ευχής έργον, η Ρουμάνα εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση; Αυτό είπατε».

Νικόλας Φαραντούρης: «Εάν αποκρύπτουν σκάνδαλα, ναι. Αν δεν θέλει να διαλευκάνει υποθέσεις;»

Δείτε το επίμαχο βίντεο