Λάβρος κατά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, ήταν ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, νωρίτερα στη Βουλή, στο πλαίσιο της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ. Ο κύριος Βορίδης έψεξε το νέο -και άκρως επικίνδυνο- αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την απαίτηση του Στέφανου Κασσελάκη να υπάρχουν «περισσότεροι διεθνείς παρατηρητές», ρωτώντας ευθέως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το συγκεκριμένο αφήγημα ο ΣΥΡΙΖΑ το στηρίζει στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος φορέας (ODIHR) ο οποίος και αποστέλλει και τους διεθνείς παρατηρητές, πάντοτε στις εκθέσεις του -σε όλες τις χώρες του κόσμου- περιλαμβάνει σχετικές υποδείξεις για να διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εκλογών. Όμως παράλληλα με τις υποδείξεις, περιλαμβάνεται και η αξιολόγηση των εκλογών. Όπως τόνισε ο κύριος Βορίδης, πάντοτε η Ελλάδα αξιολογήθηκε ως χώρα που διεξήγαγε «ελεύθερες και δίκαιες εκλογές» (free and fair elections), καταδεικνύοντας ότι πρόκειται για ένα αφήγημα «άρπα-κόλλα» που στήθηκε όπως-όπως, προκειμένου να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ με πιο προωθημένη θέση, σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, μιας και ο κύριος Ανδρουλάκης πρόλαβε τον Στέφανο Κασσελάκη και δήλωσε την περασμένη Κυριακή, ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση.

Δηλαδή, για ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου του Στέφανου Κασσελάκη, φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητείται η εγκυρότητα των εκλογών! Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να μην αντιλαμβάνονται την συνέπεια των πράξεών τους, όμως πρόκειται για εγκληματική ανευθυνότητα, σε βάρος ολόκληρης της χώρας. Και επειδή το 2024 δεν είναι 2014, οι πολίτες έχουν πάθει και έχουν μάθει, από τα λαϊκιστικά κρεσέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην απορούν για το κακό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Η δήλωση του Μάκη Βορίδη

«Κύριε Παππά, έχω έχω υπηρετήσει στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΟΑΣΕ, για περίπου δέκα χρόνια. Έχω συμμετάσχει σε αποστολές, παρατηρήσεως διεθνών παρατηρητών, ήμουν δε επικεφαλής στην παρατήρηση των εκλογών στις ΗΠΑ, όταν εξελέγη ο κύριος Τραμπ. Ήμουν επικεφαλής των διεθνών παρατηρητών. Δεν εξελέγη χάρη στην παρατήρησή μου. Θέλω να σας διευκρινίσω τα εξής και να τα μεταφέρετε, γιατί προφανώς ο πρόεδρός σας, δεν τα γνωρίζει. Σε όλες τις εκλογές που έχουν γίνει στην Ελλάδα, υπάρχουν διεθνείς παρατηρητές, αποτελεί δε, σταθερή και μόνιμη διαδικασία, η υποβολή του αιτήματος της ελληνικής κυβερνήσεως προς τον ODIHR -Office for Democratic Institutions and Human Rights του ΟΑΣΕ- προκειμένου να στέλνει παρατηρητές σε εκλογές. Σε όλες. Δεν υπήρξε παράλειψη σε μία. Για να μαθαίνετε. Το κρίσιμο σε αυτό που διαβάζετε, δεν είναι επιμέρους παρατηρήσεις, που ο ODIHR κάνει σε όλες τις χώρες του κόσμου, σε όλες τις εκλογές. Αλλά δυο μαγικές λέξεις, οι οποίες είναι αυτές που κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών σε σχέση με τη διεθνή παρατήρηση: «free and fair elections». Ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Και σε όλες τις εκθέσεις του ODIHR και του ΟΑΣΕ, πάντοτε οι ελληνικές εκλογές κλήθηκαν ως ελεύθερες και δίκαιες. Σε όλες. Σε όλες. Θέλω ευθέως να σας ρωτήσω -το κόμμα σας- ευθέως: έχετε πρόθεση να αμφισβητήσετε ένα κεκτημένο δεκαετιών στη μεταπολίτευση, που λέει ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΕΣ διεξάγουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές; Το κάνετε γιατί καταλαβαίνετε ότι έρχεται ένα δύσκολο αποτέλεσμα και αντί να το αποδεχθείτε αυτό το δύσκολο αποτέλεσμα -για εσάς-, θέλετε να πείτε κάτι άλλο; Προσφάτως είχαμε τρεις εκλογές: βουλευτικές εκλογές, επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές, δεύτερη φορά, με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτές διεξήχθησαν, όταν κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία, με τον προβλεπόμενο τρόπο. Το ερώτημα είναι: αμφισβητήσατε το αποτέλεσμά τους; Το αμφισβητείτε; Έχει αλλάξει κάτι; Τι είναι αυτή η συζήτηση που ανοίγετε, με την ευθύνη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Θέλω μια καθαρή τοποθέτηση από εσάς. Αμφισβητείτε τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών;»

Δείτε τη δήλωση σε βίντεο