Είναι ώρα ευθύνης για όλους και κυρίως για τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Είναι δύσκολο να σκεφτεί κάποιος ότι δεν υπάρχουν μεταξύ αυτών κάποιοι σοβαροί. Κάποιοι που να καταλαβαίνουν τι ακριβώς κάνουν οι αρχηγοί των κομμάτων τους, ειδικά αυτών που δηλώνουν κόμματα εξουσίας, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν βουλευτές που να άκουσαν τον Στέφανο Κασσελάκη και να μη σκέφτηκαν τι τελικά συμβαίνει. Το ίδιο και σε οτι αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη

Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν σίγουρα κάποιοι βουλευτές που είναι και νομικοί. Αυτοί τι σκέφτηκαν άραγε όταν άκουσαν τα περί νοθείας στις εκλογές; Τι να είπαν και τι να συζήτησαν με συναδέλφους τους; Όχι βουλευτές, αλλά δικηγόρους. Δεν μπορεί, κάποιοι θα έχουν εκτελέσει χρέη δικαστικών αντιπροσώπων στις τελευταίες εκλογές. Έθεσαν θέμα νοθείας; Εκτός και αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης, υποστηρίζει πως όλοι αυτοί συμμετείχαν σε ένα σχέδιο νόθευσης των εκλογών. Μαζί και οι εκπρόσωποι των κομμάτων που βρίσκονταν στα εκλογικά κέντρα.

Το να επιλέγουν τη σιωπή και το μάντρωμα, το να θεωρούν πως έτσι θα επανέλθουν κάποια στιγμή στην εξουσία αφορά τον καθέναν ξεχωριστά. Πρέπει όμως να σκεφτούν τι πράττουν και πού οδηγούν τη χώρα που 50 χρόνια τώρα η Δημοκρατία είναι κυρίαρχο πολίτευμα το οποίο ουδείς αμφισβήτησε, όπως δεν αμφισβήτησε και τα εκλογικά αποτελέσματα από το 1974 και μετά.

Είναι δυνατόν να αποδέχονται αυτές τις πρακτικές; Έχουν καταλάβει πού οδηγούν τη χώρα με αυτές τις πρακτικές; Αντιλαμβάνονται ότι μετατρέπονται σε υποστηρικτές ενός αντίγραφου του Τραμπ, ότι φέρνουν στην Ελλάδα τον τραμπισμό σε ακόμη πιο άθλια μορφή;

Είναι φυσικό να αποδέχονται το σκηνικό που δημιουργείται αν πιστεύουν πως μόνο έτσι θα διασωθούν πολιτικά. Πως δεν θα διαλυθεί το κόμμα τους. Είναι φυσικό να μη μιλούν αν βάζουν το κόμμα και τον όποιο αρχηγό πάνω από τη χώρα. Σε διαφορετική περίπτωση, πρέπει και αυτοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να αποδείξουν πως εξελέγησαν για κάποιον λόγο και όχι για να αποτελέσουν το Qanon των Κασσελάκη - Ανδρουλάκη.