Υιοθετώντας ξανά την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ η γνωστή για τις ανθελληνικές θέσεις της Ολλανδή ευρωβουλευτής Σοφί ιν΄τ Φελντ στρέφεται κατά του Ισίδωρου Ντογιάκου με αφορμή την έρευνα για την τραγωδία στην Πύλο. Ετσι, μετά το φιάσκο με τις παρακολουθήσεις βρήκε πεδίο δόξης λαμπρό για νέες θεωρίες συνωμοσίας...

ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΣ

Οσοι γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες της Ολλανδής ευρωβουλευτού Σοφί Ιν΄τ Φελντ και εισηγήτριας της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν είχαν καμία απορία. Απεναντίας, «άργησε να πάρει θέση στο θέμα της τραγωδίας, πάντα ενσωματωμένη στην ανθελληνική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και των ευρωβουλευτών του», όπως λένε.

Αυτή τη φορά η Ολλανδή ευρωβουλευτής στράφηκε κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, προκειμένου να στηρίξει με ανάρτησή της ακόμα μία θεωρία συνωμοσίας με αφορμή την πρωτοβουλία του εισαγγελέα για τη διασφάλιση της μυστικότητας της έρευνας, ώστε η δικογραφία να μη γίνει φύλλο και φτερό μέσω ανεύθυνων ή υστερόβουλων διαρροών σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Ανήρτησε, συγκεκριμένα, η Σοφί Ιν΄τ Φελντ στα διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος θέλει η έρευνα για το ναυάγιο στην Πύλο να είναι μυστική. Είναι ακριβώς ο ίδιος Ντογιάκος που προσπάθησε να παρεμποδίσει την έρευνα στο σκάνδαλο των υποκλοπών με το Predator. Διακρίνουμε κάποιο μοτίβο εδώ».

Με την πρώτη κιόλας ματιά στην ανάρτηση, ένας αντικειμενικός και όχι στρατευμένος αναγνώστης διακρίνει την εμπάθεια της Ολλανδής ευρωβουλευτού προς το πρόσωπο του Ελληνα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ένα θεσμικό πρόσωπο, το οποίο, σύμφωνα με τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και των «επιρροών» του, απαξιώνεται μόνο και μόνο εκ του ρόλου που κατέχει στη λειτουργία της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

Σκόπιμη διαστρέβλωση

Εμφανέστατα στη διαδικτυακή ανάρτηση της Σοφί Ιν΄τ Φελντ είναι, επίσης, το ψέμα και η σκόπιμη διαστρέβλωση. Υιοθετώντας τη βολική ερμηνεία, για την ανθελληνική εκστρατεία του κόμματος της Κουμουνδούρου, η Ολλανδή γράφει «ναυάγιο στην Πύλο», ενώ έχει καταστεί γνωστό παγκοσμίως ότι η πολύνεκρη τραγωδία με το σαπιοκάραβο του θανάτου εξελίχθηκε σε διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Η εμμονική στάση της Ολλανδής ευρωβουλεύτου απέναντι στην Ελλάδα ενισχύεται και από την αυθαίρετη διασύνδεση που έκανε με το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, θέμα για το οποίο η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει τοποθετηθεί με ακρίβεια, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έχει ολοκληρώσει την έρευνά της, οι μεταρρυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και σε όλο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας έχουν ήδη αποδώσει καρπούς και, φυσικά, ο ελληνικός λαός έλαβε και αυτές τις διαδικασίες υπ’ όψιν του κατά την επιλογή του στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Εντούτοις, η Σοφί ιν΄τ Φελντ επιμένει σε σύμπνοια με την τοξικότητα που εκπέμπει και επ’ αυτού του θέματος ο ΣΥΡΙΖΑ...

Οσον αφορά την ίδια την παραγγελία που έδωσε ο Ισίδωρος Ντογιάκος σχετικά με τη διαφύλαξη της μυστικότητας της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κοινοποίησε παλαιότερη εγκύκλιο, του 2015, στην οποία σημειώνεται ότι είναι μυστική η οποιαδήποτε ποινική έρευνα και ουδείς δικαιούται να λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος διαβίβασε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Καλαμάτας, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας και στον λιμενάρχη του Λιμεναρχείου Καλαμάτας παλαιότερη εγκύκλιό του (1/2015), με την τότε ιδιότητα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, σχετικά με τον τρόπο διενέργειας των ανακρίσεων και τη μυστικότητα αυτών.

Οπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «μετά την έναρξη, είτε αυτεπαγγέλτως είτε κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, του ανακριτικού έργου και μέχρι πέρατος αυτού, ουδείς τρίτος, με οποιαδήποτε ιδιότητα, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε λόγο, δικαιούται να λάβει γνώση των στοιχείων της ποινικής δικογραφίας, είτε άμεσα είτε έμμεσα, πολύ δε περισσότερο με οποιονδήποτε τρόπο να παρεμβαίνει στους εκτελούντες αυτό ανακριτικούς υπαλλήλους με εντολές, υποδείξεις, παροτρύνσεις, αιτήματα κ.λπ., δεδομένου ότι η εποπτεία της ανάκρισης έχει ανατεθεί από τον νομοθέτη, στο σύνολό της, αποκλειστικά και μάλιστα πανηγυρικά, στον εποπτεύοντα την υπηρεσία σας εισαγγελικό λειτουργό».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νέα αυτή παρέμβαση της Σοφί Ιν΄τ Φελντ ούτε η πρώτη είναι ούτε και συμπτωματική. Τον περασμένο Νοέμβριο μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού της στην Κύπρο και την Ελλάδα με αφορμή την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, η Ολλανδή ευρωβουλευτής ήρθε σε καταφανή αντίθεση με τον πρόεδρο της PEGA, Γερούν Λένερς, καθώς εκείνη επέμενε ότι η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είχε λάβει απαντήσεις στα θέματα που ερεύνησε.

Μάλιστα ανάγκασε την εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Αννα-Μισέλ Aσημακοπούλου, να μιλήσει για «μίνι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», καθώς η Σοφί Ιν΄τ Φελντ ανέλαβε μόνη της την πρωτοβουλία της συνέντευξης με το καταγγελτικό περιεχόμενο, αγνοώντας προκλητικά όλους τους συναδέλφους της, αλλά και τις ίδιες τις κοινοβουλευτικές πρακτικές.