Με μπροστάρηδες τα ΣΥΡΙΖΟτρολ και τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. Κούλογλου και Παπαδημούλη), η Κουμουνδούρου, τα φιλικά της ΜΜΕ και τα «γνωστά» ρυπαρά δίκτυα προσπαθούν να ξαναζεστάνουν τη «σούπα» των παράνομων λογισμικών, την οποία με μεράκι διαφημίζει η ευρωβουλευτής Σοφί Ιντ' Βελτ.

Μεροληπτικά και ΣΥΡΙΖΑικά

Με αφορμή την Έκθεση και τις συστάσεις της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου προς την Ελλάδα, πηγές του κυβερνώντος κόμματος σημειώνουν ότι «η έκθεση, που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά σειρά χωρών (Πολωνία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία) είναι ένα «ξαναζεσταμένο φαγητό» της γνωστής ευρωβουλευτού Sophie in ‘t Veld, η οποία επαναλαμβάνει όσα είχε πει σε συνέντευξη Τύπου στην Ελλάδα, σε συνέντευξη Τύπου στο Βέλγιο και στην παρουσίαση του σχεδίου της έκθεσής της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για παράθεση ή συρραφή δημοσιευμάτων αμφιβόλου αξιοπιστίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και καταγγελιών της Αντιπολίτευσης».

Επίσης, τονίζουν πως «τα κείμενα είναι μεροληπτικά και έχουν τη στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και συμμάχους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) και «δείχνουν» σε συγκεκριμένες συμμαχίες στην Επιτροπή PEGA (η οποία διαθέτει κεντροαριστερή πλειοψηφία), οι οποίες εργαλειοποιούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ασκήσουν αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Δυστυχώς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ειδικότερα ορισμένες επιτροπές του, έχουν καταστεί fora πολιτικής αντιπαράθεσης για αντιπολίτευση των εθνικών κυβερνήσεων, έχοντας με τον τρόπο αυτό χάσει την παράσταση αμεροληψίας του».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «οι αναφορές της έκθεσης της βασίζονται αποκλειστικά σε ισχυρισμούς που έχουν διατυπωθεί από ΜΜΕ και όχι από επίσημους φορείς. (Ενδεικτικό της αξιοπιστίας όσων διατυπώνονται είναι ότι βασίζονται, μεταξύ άλλων, σε δημοσιεύσεις του «Documento» και του «TVXS» του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου)».

Τέλος, βγάζει μάτι το σημείο της έκθεσης για τις εκλογές.

«Να ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς την κατάχρηση χρήση λογισμικών στην Ελλάδα για να μην υπάρχει καμία υποψία ως προς την ακεραιότητα επερχόμενων εκλογών» γράφουν τα ΣΥΡΙΖΟτρολ της Κουμουνδούρου… συγνώμη οι συντάκτες της επιτροπής Pega θέλαμε να πούμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό για τις εκλογές είναι τόσο κραυγαλέο που ούτε ο Τσίπρας δεν έχει να διανοηθεί να το πει. Κάποια στιγμή κάτι υπαινίχθηκε περί νόθευσης του αποτελέσματος αλλά στη συνέχεια το πήρε πίσω.