Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαφαινόμενη πρόθεση του Χάρη Δούκα να μεταπηδήσει σε λιγότερο από ένα έτος από την δημαρχία των Αθηναίων στην κεντρική πολιτική σκηνή, επιθυμώντας να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί χρήστες του Χ σχολιάζουν σκωπτικά ότι ο δήμαρχος Αθηναίων έχει πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, νομίζοντας ότι από δήμαρχος θα γίνει... πρωθυπουργός.

Άλλοι δε χρήστες αναφέρουν ότι ο Χάρης Δούκας υποτίθεται πως εκλέχθηκε για δήμαρχος της Αθήνας για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για την πόλη και όχι για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Άλλοι δε υποστηρίζουν την απόφαση του, αναφέροντας ότι μπορεί να είναι ένας καλός πρόεδρος για το ΠΑΣΟΚ. Πάντως αν αποχωρήσει από τον Δήμο, θα είναι ίσως ο πιο άχρωμος δήμαρχος Αθηναίων με ουσιαστικά ανύπαρκτο έργο.

Οι αντιδράσεις των χρηστών είναι ενδεικτικές καθώς ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και πολλοί φίλοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Στο κόμμα επικρατεί ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα, καθώς οι υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη επιθυμούν να συνεχίσει ο πρόεδρος ως το 2025, δηλαδή να ολοκληρώσει τη θητεία του κανονικά, ενώ πολλοί άλλοι του επιρρίπτουν ευθύνες για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα και ζητούν άμεση προσφυγή στη βάση για νέο αρχηγό. Το ΠΑΣΟΚ μόλις εισήλθε σε ένα σπιράλ διχασμού.

Ακολουθούν ενδεικτικές αναρτήσεις από χρήστες του Χ: