Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Τις τελευταίες ώρες ο Χάρης Δούκας άνοιξε τα χαρτιά του, ζητώντας προσφυγή στη βάση για εκλογή νέου αρχηγού ενώ με τη στάση του έδειξε ότι θα είναι ένας από τους διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος. Αυτό φυσικά προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις με το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη να απαντά στο κάλεσμα του δημάρχου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα διά του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Γλαβίνα, εστάλη μήνυμα στον δήμαρχο Αθηναίων να μην εμπλακεί στις εξελίξεις στο κόμμα και δη στη διαδοχολογία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Θανάσης Γλαβίνας από το Open: «Ο κ. Δούκας έχει μπροστά του 4,5 χρόνια ως δήμαρχος Αθηναίων», ζητώντας του ουσιαστικά να μείνει στο πόστο του και να μην εμπλακεί με το κόμμα και την κεντρική πολιτική σκηνή. Η αναφορά δεν ήταν τυχαία καθώς τις τελευταίες ώρες στη Χαρίλαου Τρικούπη βγάζουν αφρούς και θεωρούν μεγάλη πρόκληση τη συνέντευξη Δούκα στην  «Καθημερινή της Κυριακής», με τον Νίκο Ανδρουλάκη να μιλά για κινήσεις που σκόπιμα προκαλούν αναταραχή και βλάπτουν το κόμμα.

Αύριο τοποθετείται ο Ανδρουλάκης 

Πάντως αύριο αναμένεται να κριθούν πολλά για τις επόμενες κινήσεις και αν θα προσφύγουν σε κάλπη για ανάδειξη νέου αρχηγού, παρά τις διαβεβαιώσεις της Χαριλάου Τρικούπη πως την απόφαση θα τη λάβουν τα κομματικά όργανα. Κι αυτό επειδή αύριο Δευτέρα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα μιλήσει στην ΕΡΤ και την Τετάρτη θα συγκαλέσει το Πολιτικό Συμβούλιο για την αποτίμηση του αποτελέσματος και τα επόμενα βήματα. Ήδη πολλοί βουλευτές περιμένουν στη γωνία τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Ενδεικτικό της τεταμένης κατάστασης είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα βρεθεί στην εκδήλωση για το ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα αλλά θα στείλει εκπρόσωπο του κόμματος. Αντίθετα, ο Χάρης Δούκας θα είναι παρών, μια εξέλιξη που καθόλου τυχαία δεν είναι καθώς οι κακές γλώσσες λένε ότι ο δήμαρχος Αθηναίων βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τον Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου με συνεργασίες κομμάτων της Αριστεράς. Το τελευταίο το βλέπουν με αρνητικό μάτι τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς δεν επιθυμούν να τεθεί υπό αμφισβήτηση η ηγεσία τους.