Και ξαφνικά, μας προέκυψε Χάρης Δούκας. Εκ νέου. Μάλιστα. Η αλήθεια είναι πως έχουμε «γκώσει» (η αργκό ενδείκνυται εδώ) με τους newcomers στην πολιτική, που τα θέλουν όλα και τώρα και αδημονούν.

Κι ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα πρόσωπο που ήρθε από το πουθενά έχει μετατρέψει την Κουμουνδούρου σε μονοπρόσωπη ΕΠΕ, έρχεται κι άλλος ένας τώρα, ο οποίος θέλει, μετά τη Δημαρχία της Αθήνας, την ηγεσία του κλυδωνιζόμενου ΠΑΣΟΚ. Και σαν να μην του έφταναν οι πονοκέφαλοι του Νίκου Ανδρουλάκη μετά την «αναιμική» παρουσία του κόμματός του στις ευρωεκλογές, από τα όσα του σέρνουν ο Παύλος 1 και ο Παύλος 2, η Νάντια, ο Οδυσσέας και ο Μανώλης, να και το «νέο πρόσωπο».

Ναι, το πρόσωπο του 14,19% (έναντι 41,35% του Κώστα Μπακογιάννη), που μάλλον δεν το έλαβε υπόψη του ο καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Χάρης Δούκας, ο οποίος φαίνεται έτοιμος να κρατήσει πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη.

Ο 44χρονος Δήμαρχος Αθηναίων λοιπόν, ο άνθρωπος που έκατσε στο κτίριο της Πλατείας Κοτζιά, ελέω της άθροισης στην κάλπη ετερόκλητων μειοψηφιών (και παραινέσεων από τη φυλακή προς παράξενους τύπους να καταψηφίσουν τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας) που οδήγησαν σε ποσοστό 55,97%, θέλει να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη. Που να ήξερε ο Παναγιώτης Κάλκος όταν σχεδίαζε το κτίριο όπου στεγάζεται το Δημαρχείο, πόσα όνειρα θα στέγαζε. Και πόσες αυταπάτες ίσως…

Όχι βέβαια πρωτοφανές, αλλά… Αχ βρε Πρόεδρε Νίκο, κακό που σε βρήκε με αυτούς που διαγκωνίζονται ποιος θα συρρικνώσει περαιτέρω το ΠΑΣΟΚ. Τι τα ήθελες όλα αυτά;

Η ηγεσία λοιπόν ενός κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που δεν το λες και μαγαζί γωνία, ειδικά μετά το 4,68% των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, έγινε το μήλον της έριδος.

Κι εδώ ακούμε πως έχουν δρομολογηθεί διεργασίες, πως έχουν αρχίσει παρασκηνιακές διεργασίες, πως σύμβουλοι επικοινωνίας φιλοτεχνούν προφίλ και υποψηφιότητα και όλα τα υπόλοιπα και άλλα δήθεν τεχνοκρατικά που συνοδεύουν παρόμοιες δραστηριότητες. Αυτή η διαδικασία, η προσπάθεια για την εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών, συντηρεί πολλούς βέβαια.

Με κάτι πρέπει να ασχολούνται εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη και μια εσωκομματική κάλπη, που ενδεχομένως θα προκύψει πριν τις σχετικές προβλεπόμενες διαδικασίες του φθινοπώρου του 2025, εξιτάρει μερικούς εκεί.

ΠΑΣΟΚ times. Όλοι περίμεναν δράματα μετά τις εκλογές στο κόμμα-σκιά του παλιού του εαυτού, αν αυτό έρθει πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ιδού. Φυσικά, η παρτίδα για τον Χάρη Δούκα δεν θα είναι εύκολη. Έχει κάποια κοινά στοιχεία με τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό εμείς βλέπουμε, όπως επίσης και το ότι ο Χάρης Δούκας «παλαντζάρει». Πρέπει να βρει τη θέση του ανάμεσα στα αιτήματα των «μπάχαλων» και των ωρυόμενων «συλλογικοτήτων» που κατόπιν παραίνεσης του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερίστικων ομάδων τον στήριξαν και στο αστικό προφίλ που ο Δήμαρχος μιας τόσο σπουδαίας πρωτεύουσας οφείλει να διαθέτει. Ο σταθμός του μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων και ο Λόφος Στρέφη είναι δύο από τα «αγκάθια» του. Για την ακρίβεια, αποτελούν «βουκέντρες». Βρισκόμαστε λοιπόν σε αναμονή της συνέντευξης του Δημάρχου Αθηναίων του 14,19%, που φαίνεται πως θα δημοσιευθεί σε κυριακάτικη εφημερίδα, εντείνοντας το ΠΑΣΟΚικό δράμα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, βλέποντας πως το κόμμα δεν τραβάει, αναζητούν τον πολιτικό μεσσία. Και τον βρήκαν ορισμένοι στο πρόσωπο του… συγνώμη, θα μας πνίξετε βρε παιδιά! Ούτε ένα ποτήρι νερό δεν μπορούμε να πιούμε; Έλεος κάπου! Τον βρήκαν λοιπόν στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα. «It's just an illusion» που τραγουδούσαμε «σύντροφοι» του ΠΑΣΟΚ.

Υποθέτουμε πως κάποιοι εξ υμών προλάβατε τα ηρωικά ΄80s. Υπάρχει όμως κι άλλος στίχος στο τραγούδι που λέει «Open up your eyes and look around». Για κάντε λοιπόν έναν κόπο.

«Αν ήμουν πολίτης του Δήμου Αθηναίων θα ήθελα ο Δήμαρχός μου να εκπληρώσει τη θητεία του. Εκτιμώ ότι ο κ. Δούκας θα εκπληρώσει τη θητεία του και θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που κάνει ήδη με πολύ καλό τρόπο και πολύ επιτυχημένα να είναι ο δήμαρχος Αθηναίων», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ο Θανάσης Γλαβίνας o εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν είναι αργά για ολίγη εσωστρέφεια στις τάξεις των εναπομεινάντων «πρασίνων».