Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Περίπου στις 14:00 κι ενώ η πορεία των διαδηλωτών περνούσε από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι, κατά την προσφιλή τακτική τους, επιτέθηκαν στην αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στη Βουλή με ρίψη μολότοφ. Η Αστυνομία τους απώθησε κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Πολύ σύντομα αποκαταστάθηκε η τάξη.

Τα επεισόδια, ωστόσο, συνεχίστηκαν λίγη ώρα αργότερα κοντά στην Ομόνοια όπου κουκουλοφόροι εριξαν βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.. Στο σημείο των επεισοδιών επιχείρησε και ο «Αίαντας» της ΕΛΑΣ. Ακολούθως η ένταση μεταφέρθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων. 

Το πρωί συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, καθώς σε έλεγχο που τους έγινε στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Βουκουρεστίου διαπιστώθηκε ότι είχαν μαζί τους 10 βόμβες μολότοφ και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Συνελήφθησαν επίσης δύο άτομα που φέρονται να πέταξαν βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς. Η αστυνομία προχώρησε και σε έξι προσαγωγές.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως ένα τμήμα της πορείας έφτασε στα γραφεία της Hellenic Train, στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού, με τους συγκεντρωμένους να διαμαρτύρονται για την τραγωδία των Τεμπών.

Δείτε το βίντεο:

6131879.jpg
6131904.jpg
6131851.jpg
6131848.jpg
6131837.jpg

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα και στη Θεσσαλονίκη έξω από τον ΟΣΕ.