Η ΑΔΕΔΥ τετραγώνισε τον κύκλο. Κατάφερε να διοργανώσει ένα συλλαλητήριο για τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών, το τραγικό δυστύχημα όπου χάθηκαν 57 ζωές, και να το συνδυάσει με τα αιτήματά της για αυξήσεις μισθών, προσλήψεις στο Δημόσιο και άλλα…

Την ώρα που όλοι τονίζουν τα –πολλά– τελευταία χρόνια ότι οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στους συνδικαλιστές, έρχονται οι ίδιοι για να δώσουν έναν ακόμη λόγο. Διότι η ΑΔΕΔΥ θα μπορούσε απλά να μείνει στο δυστύχημα. Σε αυτό που γράφει και η αφίσα που έβγαλε για να προσκαλέσει στο συλλαλητήριο. Δηλαδή στο «δεν ξεχνάμε» αλλά και στο να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Όλοι το λένε, όλοι το ζητούν και η κυβέρνηση μαζί, όπως και ο πρωθυπουργός.

Φευ. Ο συνδικαλισμός είναι αλλιώς. Γι' αυτό και στην ανακοίνωσή της τις ημέρες πριν από το συλλαλητήριο αφού σημειώνει ότι «ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν 57 συμπολίτες μας –στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά– στον θάνατο και βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος. Έναν χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών» προχωρά στο… παρασύνθημα.

Ποιο είναι αυτό; Μα οι… διεκδικήσεις -που ο Στέφανος Κασσελάκης του υποσχέθηκε την Τρίτη που τον συνάντησαν ότι θα τις ικανοποιήσει όλες όπως κάνει με όποιον συναντά- και οι οποίες  έχουν ως εξής:

-Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.

-ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ

-Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας

-Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 - 17

-Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας

-Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€

-Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

-Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.ά.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Για να καταλήξουν με το σύνθημα που κυριάρχησε μετά την τραγωδία «Οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ τους» στο οποίο έχουν προσθέσει και το «Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια».

Τώρα για ποιο λόγο επέλεξαν να τα συνδυάσουν; Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα…