Περί ενσυναίσθησης ο λόγος. Μια λέξη «αγαπημένη» και μόνιμα στα χείλη των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Είτε έχουν πρόεδρο τον «τέως» Αλέξη Τσίπρα είτε τον νυν –υπό προθεσμία– Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος βρέθηκε στο συλλαλητήριο για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και μοίρασε αγκαλιές, έβγαλε σέλφις και αντάλλαξε φιλιά με την Όλγα Γεροβασίλη.

6131566.jpg

Έχοντας την προηγούμενη ημέρα υποσχεθεί τα πάντα όλα στην ΑΔΕΔΥ, τάζοντας και αυτά που δεν ζητούν οι συνδικαλιστές του Δημοσίου βρέθηκε στην πορεία που διοργανώθηκε για τα Τέμπη αλλά με αιτήματα για αυξήσεις μισθών και προσλήψεις. Και εκεί έκανε ό,τι κάνει πάντα. Χαμογελώντας έβγαλε σέλφι, αγκάλιασε τον κόσμο και αντάλλαξε φιλιά –μέσα στην καλή χαρά– με την Όλγα Γεροβασίλη σε μια προσπάθεια να δείξει πως όλα βαίνουν καλώς εντός ΣΥΡΙΖΑ.

6131555.jpg
6131556.jpg

Μόνο που αυτό λίγο ενδιαφέρει τους πολίτες και ακόμη λιγότερο αυτούς που πενθούν για τις χαμένες ζωές. Βέβαια φρόντισε από χθες να κάνει δηλώσεις να κάνει αναρτήσεις αλλά και σηκώσει και ένα πανό στο κτήριο της Κουμουνδούρου προκειμένου να διαδηλώσει το πένθος και να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά τους νεκρούς και το πένθος συγγενών και φίλων. Μέχρι και το ψήφισμα της μητέρας που έχασε την κόρη της στα Τέμπη, υπέγραψε και το έβγαλε και στο Διαδίκτυο για να το δουν όλοι.

Στα Τέμπη δεν πήγε, παρότι χθες το βράδυ πηγές της Κουμουνδούρου το διέρρεαν. Ίσως λόγω της παρουσίας του… Δημήτρη Κουτσούμπα. Ίσως εξαιτίας της αγανάκτησης που είχε προκαλέσει το προηγούμενο σόου που είχε δώσει On camera στο σημείο του δυστυχήματος να οδήγησαν σε αλλαγή πλεύσης. Ίσως πάλι να κρίθηκε ότι στο συλλαλητήριο θα είχε καλύτερη προβολή.

Όπως και να έχει ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να εκμεταλλευθεί πολιτικά το δυστύχημα των Τεμπών. Κάνοντας λόγο για οργή του κόσμου πάντως θυμίζει τον προκάτοχό του. Που επίσης επιχείρησε το ίδιο χωρίς επιτυχία, αφού η προσπάθεια να καπελωθούν κομματικά και να αξιοποιηθούν πολιτικά τέτοια γεγονότα δεν έχουν καλή τύχη. Οι ανείπωτες τραγωδίες δεν σηκώνουν καιροσκοπισμούς.