Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη κατά την πορεία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και εργατικών σωματείων, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Πέτρες, μολότοφ και χημικά έξω από τον ΟΣΕ

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από τον ΟΣΕ και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των πορειών για την μαύρη επέτειο των Τεμπών, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, άτομα που συμμετείχαν στις πορείες, τη στιγμή που έφτασαν έξω από τον ΟΣΕ, πέταξαν μπογιές, και πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ οι οποίες προχώρησαν σε χρήση χημικών και ρίψεις κρότου λάμψης. Ως απάντηση, τα άτομα απάντησαν με ρίψεις δεκάδων μολότφ.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τα άτομα προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίστηκαν τα επεισόδια στην οδό Εγνατία και στον Βαρδάρη.