Κλείνει σταδιακά το κέντρο της Αθήνας για τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αιχμή την τραγική επέτειο από το δυστύχημα των Τεμπών και αιτήματα για αυξήσεις μισθών.

ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά συγκεντρώνονται στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια . Εξωκοινοβουλευτικές ομάδες συγκεντρώνονται στα Χαυτεία.

Η απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη.

Σε εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα προχωρήσει η Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή στην απεργία και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στους παραπάνω οδικούς άξονες και περιμετρικά αυτών, μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Χειρόφρενο στα MME

υπενθυμίζεται ότι χειρόφρενο τραβούν σήμερα Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, τρένα και Προαστιακός λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των μεταφορών συμμετέχουν με απεργιακές κινητοποιήσεις στην 24ωρη απεργία «ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών».

Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ

Ακινητοποιημένα θα είναι καθόλη την ημέρα Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, καθώς 7 σωματεία αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Τρένα - Προαστιακός

Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί επίσης και στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση των σωματείων των εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Λεωφορεία - Τρόλεϊ

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα κινηθούν από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 21:00, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ.

Ταξί

Οι ιδιοκτήτες ταξί με απόφαση του ΣΑΤΑ συνεχίζουν και σήμερα για δεύτερη ημέρα την απεργία τους (λήγει στις 6:00 το πρωί της Πέμπτης).

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία που αναχωρούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων. Τα ναυτεργατικά σωματεία διεκδικούν λύσεις στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, υπογραφή συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις και μέτρα για την ακρίβεια.