Αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή ανδρών των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου στα κτήρια της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου. Στόχος της επιχείρησης η αναζήτηση υπόπτων για τους πρόσφατους εμπρησμούς στην περιοχή, που είχε αποτέλεσμα να καταστραφούν σταθμευμένα Ι.Χ., και να καεί ολοσχερώς ένα σχολικό λεωφορείο.

Έγιναν τρεις προσαγωγές-δύο αλλοδαποί ένας άνδρας και μία γυναίκα και ένας ημεδαπός άνδρας, ενώ μέσα στη φοιτητική εστία βρέθηκαν κράνη, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, μπουκάλια και κοντάρια, τα οποία προφανώς χρησιμοποιούνται ως «πολεμοφόδια» για τις επιθετικές εφόδους των ομάδων. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειτα για έναν Αργεντινό, για μια γυναίκα από τη Σουηδία και για έναν Έλληνα.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, σε βάρος των τριών σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Δείτε φωτογραφίες από τα κατασχεθέντα, ανάμεσα στα οποία ρόπαλα, κράνη και μία καμένη ελληνική σημαία, και βίντεο από την επιχείρηση τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.