Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα στου Ζωγράφου. Άγνωστοι δράστες που βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό σχολικά λεωφορεία, ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που ήταν σταθμευμένα επί της οδού Ταξίλου και τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ώρα ήταν 03:10 όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αυτοκίνητα στο δήμο Ζωγράφου. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα όπου κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κατασβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί και σε παρακείμενα οχήματα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί πέντε σχολικά λεωφορεία, έξι ΙΧ αυτοκίνητα και τρεις μοτοσυκλέτες. Οι αρχές εντόπισαν στο σημείο ίχνη από βενζίνη, ενω η έρευνα συνεχίζεται.

Το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό αποκλείστηκε από άνδρες της Ασφάλειας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνολικά 5 σχολικά λεωφορεία καταστράφηκαν ολοσχερώς καθώς και 6 αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Την ίδια τύχη είχαν και 3 μηχανές. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας ενώ η Σήμανση συλλέγει στοιχεία.