ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης πλειοδοτούν σε φόρους που θα επιβάλλουν αν τυχόν κληθούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους, δημιουργώντας την εικόνα ενός κρυφού σχεδίου. Βλέποντας όμως τις αντιδράσεις καλλιεργούν ένα τοξικό, ταξικό κλίμα και δηλώνουν ότι θα φορολογήσουν τον… πλούτο για να τα δώσουν στους… φτωχούς.

Ως άλλοι «Ρομπέν των δασών», στον δρόμο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, επαναλαμβάνουν αυτά που οι μεν του ΣΥΡΙΖΑ έταζαν το 2015 οδηγώντας τη μεσαία τάξη αλλά και τις υπόλοιπες στο χείλος του γκρεμού, οι δε του ΠΑΣΟΚ συνειρμικά οδηγούν τους πολίτες στο αλήστου μνήμης «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι δύο διεκδικητές του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήκωσαν τη σημαία της επανάστασης. Σήκωσαν τη σημαία ενός ταξικού πολέμου και επιχειρούν να εμφανιστούν ως εκφραστές του… λαού. Ως «Ρομπέν των δασών» που τα βάζουν με την Ελίτ, την αριστοκρατία από την οποία θα αφαιρέσουν τον πλούτο για να τον διανείμουν στους υπόλοιπους.

Ξεχνούν ένα πράγμα, που δυστυχώς γι' αυτούς οι πολίτες δεν μπορούν να ξεχάσουν. Ότι έχουν κυβερνήσει. Και ότι οι υποσχέσεις τους για αναδιανομή του πλούτου ξεχάστηκε μεταξύ εκλογικής νίκης, ανάληψης εξουσίας και φορολογικής αφαίμαξης της μεσαίας τάξης αλλά και των υπολοίπων τάξεων της κοινωνίας προκαλώντας ρήγματα στην κοινωνική συνοχή της χώρας.

Από τον Παπανδρέου στον... Ανδρουλάκη

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη με το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» για το οποίο στη συνέχεια είχε πει ότι εννοούσε πως τα λεφτά υπάρχουν και μπορεί το κράτος να τα πάρει μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής, των αυστηρών ελέγχων, της πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων και φυσικά της φορολόγησης του… πλούτου. Τι έκανε; Τίποτα. Υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο με το σύνολο των στελεχών του να δηλώνει στη συνέχεια πως δεν κατέστη εφικτή η εφαρμογή του προγράμματός του.

Τώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέρχεται σε εκείνη τη λογική. Εξαπολύει επίθεση κατά των… πλουσίων. Μιλά για φορολόγησή τους. Και κυρίως αυτός και τα στελέχη του δηλώνουν ότι με αυστηρούς ελέγχους θα παταχθεί η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή, το λαθρεμπόριο καυσίμων και όλων όσων αποτελούν αιτίες αδυναμίας είσπραξης εσόδων από το κράτος. Μάλιστα υποστηρίζουν πως αυτοί ξέρουν τον τρόπο που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, έχοντας ενδεχομένως αποκτήσει την τεχνογνωσία από την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε τη σημαία της λαϊκής εξέγερσης, που υπέστειλε για μια εβδομάδα μετά τη συντριπτική ήττα της 21ης Μαΐου. Απλά τώρα είναι πιο σαφής και ξεκάθαρη διότι επιδιώκει να δώσει συγκεκριμένο στίγμα απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους περιοχών που του γύρισαν την πλάτη.

Δηλώνει έτοιμος να τα βάλει με την κακιά και (νεο)φιλελεύθερη δεξιά που δεν καταλαβαίνει τους πολίτες όπως οι πολίτες δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν. Εκπροσωπώντας τον λαό ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αναδιανομή πλούτου. Σε φορολόγηση της Ελίτ για να δώσει τα έσοδα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και να στηρίξει τη μεσαία τάξη.

Την τελευταία φορά που το έταξε αυτό η μεσαία τάξη βρέθηκε να αιμορραγεί με απίστευτες συνέπειες για την ίδια την οικονομία της χώρας. Και οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες να κινούνται στα όρια της ακραίας φτώχειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευθεί με ένα από τα συμβόλαιά του με τον λαό ότι θα επέβαλε δικαιοσύνη και θα οδηγούσε τους πλούσιους στο να πληρώσουν για τους υπόλοιπους. Το τι έγινε από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 είναι γνωστό. Και κυρίως παραμένει οδυνηρό.

Πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου επιχείρησε να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών με τα ίδια τερτίπια. Τα ίδια fake news, τις ίδιες ψεύτικες υποσχέσεις. Αποτέλεσμα να γράψει 20 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ και απώλειες 11 ποσοστιαίων μονάδων. Ένα ηχηρό μήνυμα από τους πολίτες ότι δεν δέχονται άλλη εξαπάτηση.

Φευ! Επανέρχεται με την ίδια ρητορική, τις ίδιες υποσχέσεις και δηλώνοντας εκπρόσωπος του λαού σηκώνει τη γροθιά κόντρα στον πλούτο, τις ελίτ που ουδέποτε ενόχλησε.

Ναι, τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Το πολιτικό θράσος επίσης κάποια στιγμή τελειώνει. Οι δε πολίτες τους έχουν καταλάβει. Έχουν μετρήσει απτά αποτελέσματα, έχουν ζυγίσει τους πολιτικούς και έχουν πάρει αποφάσεις. Η επανάληψη των συσχετισμών δυνάμεων που καταγράφηκαν στις 21 Μαΐου θα αποτελέσει τη βάση αφενός της σταθερότητας για την ανάπτυξη της χώρας, αφετέρου θα στείλει το τελικό μήνυμα στους θιασώτες του λαϊκισμού