Τ’ άτιμα τα… συμφέροντα, που άλλους τους ανεβάζουν και άλλους τους κατεβάζουν στα… τάρταρα, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του αφηγήματος που επιχειρεί να στήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει πιστέψει ότι είναι ο… νικητής των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Από τη Σητεία την Παρασκευή ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και τον κατηγόρησε για… λαϊκισμό ταυτίζοντάς τον με τον Αλέξη Τσίπρα τις ομιλίες του οποίου και κυρίως την τακτική του ο ίδιος φαίνεται πλέον ν΄ αντιγράφει στο δρόμο για τις δεύτερες κάλπες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται διατεθειμένος να σηκώσει τους τόνους με τρόπο ανάλογο με τον… ομόσταβλό του της Κουμουνδούρου. Και να υιοθετήσει, χωρίς όρια, τον λαϊκισμό και την τοξικότητα με δόσεις πόλωσης που εκτιμά, ενδεχομένως, ότι θα του δώσουν πόντους στην πραγματική μάχη, αυτή στον χώρο της κεντροαριστεράς απ’ όπου επιδιώκει να πάρει ψήφους και ν’ αυξήσει τα ποσοστά του.

Τελευταία ανακάλυψη του Νίκου Ανδρουλάκη τα… συμφέροντα. Αυτά που και ο Αλέξη Τσίπρας επικαλείται για να δικαιολογήσει εν μέρει την εκλογική του συντριβή. Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε να τα καταγγέλλει, όπως καταγγέλλει και την κομματικοποίηση του κράτους από τη Νέα Δημοκρατία προκαλώντας φυσικά και τ’ ανάλογα ειρωνικά σχόλια.

Τον Νίκο Ανδρουλάκη πλέον τον πολεμούν τα συμφέροντα. Επίσης τον πολεμούν και τα Μέσα Ενημέρωσης. Το δηλώνει ο ίδιος επιρρίπτοντας στους δημοσιογράφους τις ευθύνες για την αδυναμία των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη να δομήσουν έναν συγκεκριμένο προγραμματικό λόγο.

Το μόνο που απομένει είναι να μιλήσει και για «λίστες Πέτσα» και να καταγγείλει «πετσωμένους δημοσιογράφους». Βέβαια χρόνος υπάρχει και γι’ αυτό…