Την ώρα που και ο ίδιος αναγνωρίζει πως η επιπλέον φορολογία στα μερίσματα δεν θα επιφέρει έσοδα στο κράτος, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε να δηλώνει πως το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ προβλέπει φόρο 10% πάνω από 50.000 ευρώ και 15% πάνω από 100.000 ευρώ. Ταυτόχρονα επιδόθηκε σε μια επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αντιγράφοντας πλήρως την καταστροφολογία και τη μαύρη προπαγάνδα του Αλέξη Τσίπρα.

«Ουδέποτε δήλωσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή το πρόγραμμά μας για φόρο στα κέρδη. Είπαμε ότι θεωρούμε ότι ο φόρος στα μερίσματα πρέπει να είναι 5% όπως είναι σήμερα έως τις πρώτες 50.000. Από τις 50.000 έως τις 100.000 10% και πάνω από τις 100.000 15%» ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για την εμμονή στη φορολόγηση.

«Ή θα έχουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος και δίκαιη φορολόγηση. Ή θα έχουμε άδικη φορολόγηση και ανίσχυρο κοινωνικό κράτος. Εγώ υπηρετώ το πρώτο, λέω συγκεκριμένα πράγματα. Γιατί ο κ. Σκέρτσος λέει φορομπηχτική πολιτική. Στις 70.000 μέρισμα, μιλάμε για τους πολύ λίγους Έλληνες, για ελάχιστους, για 1.000-2.000 οικογένειες. Αυτή είναι η αγωνία του κ. Μητσοτάκη, οι 2.000 πιο πλούσιοι Έλληνες εις βάρος της μεσαίας τάξης».

«Ξέρετε ποια είναι η διαφορά του φόρου της σημερινής κυβέρνησης από αυτό που λέω εγώ; 1.000 ευρώ» είπε δείχνοντας ότι πρόκειται για… συμβολική, όπως τη χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κίνηση.

Με τον τρόπο αυτόν αλλά και με αφορμή το θέμα των γονικών παροχών, ο Νίκος Ανδουλάκης ανέδειξε την ταυτότητα θέσεων με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως όμως διεφάνη ότι βάζει στην ατζέντα του τον λαϊκισμό στην ακραία μορφή. Αυτή δηλαδή που χρησιμοποίησε ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου (και χρησιμοποιεί εκ νέου), που όμως οδήγησε το κόμμα του σε απώλεια πάνω από 11 μονάδες στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε τον δρόμο που θα ακολουθήσει μέχρι τις εκλογές. Είναι αυτός του Αλέξη Τσίπρα. Μαύρη προπαγάνδα, λαϊκισμός και fake news. Μπήκε στο παιχνίδι της φορολόγησης υπερκερδών σε εταιρείες ενέργειας και διύλισης αλλά και σε τράπεζες. Αποτύπωσε με ακρίβεια όσα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε και δηλώνει.

Και ξεκίνησε να επιτίθεται στα Μέσα Ενημέρωσης ότι προωθούν όσα λέει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για να προχωρήσει σε μια καταστροφολογική λογική αναφορικά με την πορεία της Οικονομίας, την ώρα μάλιστα που αναμένεται η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.

«Πάμε σε δημοσιονομικές περιπέτειες με επιλογή Μητσοτάκη» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρνοντας στον νου τα περί «ακρίβειας Μητσοτάκη», «φτώχειας Μητσοτάκη» και των υπολοίπων συνθημάτων του Αλέξη Τσίπρα.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει δημιουργήσει τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα στη χώρα» για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος με τη Σία Κοσιώνη:

Κοσιώνη: Μα πάει για επενδυτική βαθμίδα η χώρα.

Ανδρουλάκης: Τα ίδια λέγατε και επί Κώστα Καραμανλή. Και το λέω για όλα τα media, δεν μιλάω προσωπικά για εσάς, μιλάω για όλα τα media. Μας έλεγαν για θωρακισμένη οικονομία, κέρδισε και τις εκλογές του 2007 και σε δύο χρόνια είχαμε μνημόνιο.

Κοσιώνη: Αυτά τα έλεγε ο κ. Παπαθανασίου, δεν τα έλεγαν τα media, κ. Ανδρουλάκη.

Ανδρουλάκης: Τα αναπαρήγαγαν.

Κοσιώνη: Βέβαια, δεν θα αναπαραγάγουν τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών;

Ανδρουλάκης: Λέγαμε η χώρα πάει στα βράχια και έλεγαν τα πράσινα παπαγαλάκια. Εγώ λέω στον ελληνικό λαό ότι σέβομαι τους φόρους σας, όραμά μου είναι ένα κοινωνικό κράτος και δίκαιη φορολόγηση, διότι τα χρέη που συσσωρεύει ο Μητσοτάκης είναι χρέη, ξανά, για τις επόμενες γενιές.

Ουσιαστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε να αναπαράγει όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας, φτάνοντας στο σημείο να μιλά για καταστροφή της οικονομίας και να περιγράφει ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα νέας χρεοκοπίας και νέων μνημονίων.