Όλο και καλύτερα το πάει ο Ανδρουλάκης, που πλέον δείχνει το… σκληρό του πρόσωπο και προειδοποιεί όλους ότι «η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ θα τους βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι» και αυτό διότι, όπως υποστηρίζει, «λέμε τα πράγματα με το όνομά τους». Περίπου 20 ημέρες πριν από τις εκλογές ο διαγωνισμός ατάκας για τον καλύτερο λαϊκιστή κορυφώνεται.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απ’ ό,τι φαίνεται εκτιμά πως μπορεί να αφαιρέσει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και για να το πράξει αυτό επιδίδεται σε έναν άτυπο διαγωνισμό λαϊκισμού με τον Αλέξη Τσίπρα. Έτσι από τη Ρόδο,  κόντρα στο «έχει κανένας από εσάς διυλιστήριο; Έχει κανένας από εσάς εταιρεία ενέργειας;» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει το «θα τους βάλουμε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι».

Τόσο σκληρή θα είναι η αντιπολίτευση που θα κάνει. Και την ώρα που τα λέει αυτά κατηγορεί τα στελέχη της ΝΔ και τον πρωθυπουργό ως «λαϊκιστές με γραβάτα». Ο ίδιος όμως μιλά για μηδενικό ΦΠΑ και υπόσχεται ένα πρόγραμμα ακοστολόγητο που στην κεντρική του λογική προσομοιάζει με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε έχει γίνει και η σχετική σύγκριση από την Κουμουνδούρου και τα φίλα προσκείμενα σε αυτήν ΜΜΕ πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου προκειμένου να πειστεί το… κοινό τότε ότι δεν υπήρχαν διαφορές και άρα θα μπορούσε να γίνει η… προοδευτική κυβέρνηση.

«Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου σε μια κυβέρνηση λαϊκιστών με γραβάτες, που περιφρονεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και τα πραγματικά προβλήματά του, αυξάνοντας καθημερινά τις ανισότητες εις βάρος της μεσαίας τάξης» προσθέτοντας πως «η ΝΔ υπηρετεί τους λίγους εις βάρος των πολλών».

Προκειμένου να καλύψει και τις γκάφες των στελεχών του αλλά και τη λογική των φόρων που έχει μπει στο… πετσί τους, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει επιλέξει τον δρόμο των επιθέσεων. Μόνο που κάθε παρουσία του, κάθε αναφορά του τον μετατρέπει σε ένα παρακολούθημα του ακραίου λαϊκισμού του Αλέξη Τσίπρα.

Ενδεχομένως αναζητεί ψηφοφόρους στην περιοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Και εκτιμά ότι αφού ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα και την ακραία διχαστική του ρητορική ίσως μπορεί και αυτός με ανάλογες μεθόδους να τους προσεγγίσει. Η λεπτή κόκκινη γραμμή πάνω στην οποία κινείται μπορεί να τον οδηγήσει στα μονοπάτια που κατέληξε η Κουμουνδούρου χάνοντας 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Υπάρχει και ο κίνδυνος να μετατραπεί σε κακέκτυπο. Και οι ακραίοι στους οποίους απευθύνεται με τον τρόπο αυτό να επιλέξουν το πρωτότυπο.

ΥΓ. Αν ληφθεί υπόψη πως η φράση «του έβαλε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι» φέρεται να προκύπτει από τιμωρία που επέβαλαν αυτοκράτορες, μάλλον θα έπρεπε να το ξανασκεφτεί ο πρόεδρος Νίκος που κατηγορεί τους άλλους για αλαζονική συμπεριφορά…