Δεν ήταν ούτε οι δηλώσεις Κατρούγκαλου, ούτε της Φωτίου, ούτε το προεκλογικό κάλεσμα στους Χρυσαυγίτες, αλλά η μιντιακή παντοκρατορία της Νέας Δημοκρατίας που οδήγησε στην συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, κατά την ερμηνεία του Διονύση Τεμπονέρα, συντονιστή της νέας Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κ. Τεμπονέρας ισχυρίστηκε πως: «Σε κάθε περίπτωση είναι γνωστό ότι υπάρχει μια μιντιακή παντοκρατορία της Νέας Δημοκρατίας και σ’ αυτό προφανώς δεν βοηθηθήκαμε και εμείς καθόλου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, χωρίς να παραμερίζω ότι και εμείς κάναμε λάθη επικοινωνιακά λάθη τα οποία στοίχισαν, παραφωνίες οι οποίες θόλωσαν και το πολιτικό μας μήνυμα.

Αναγνωρίσαμε λοιπόν και λάβαμε το μήνυμα αυτό με βάση και τα αποτελέσματα της επόμενης Κυριακής και η στρατηγική μας πλέον θα είναι πολύ πιο συντεταγμένη με στοχευμένες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες» συμπλήρωσε οσυντονιστής της νέας Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κύριος Τεμπονέρας κράτησε αποστάσεις και από τις δήλωσεις Ξυδάκη που αφορούσε ψηφοφόρους της ΝΔ ότι δήθεν «έχουν ομίχλη στο κεφάλι τους». Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί τέτοιες εκφράσεις.