Τελικά δεν αποτελεί άποψη και θέση κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η άποψη ότι οι πολίτες δεν κατάλαβαν τι έκαναν στις εκλογές. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η θέση της εκπροσώπου του κόμματος σύμφωνα με την οποία «το αποτέλεσμα των εκλογών προκάλεσε σοκ στους πολίτες». Η Πόπη Τσαπανίδου το πήγε και ένα βήμα παραπάνω αφού εξήγησε πως οι… προοδευτικοί πολίτες «μούδιασαν».

Η Πόπη Τσαπανίδου βρέθηκε στο Mega και αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών υποστηρίζοντας ότι έχουν πει μέχρι τώρα διάφορα στελέχη που έχουν φτάσει στο σημείο να αποδίδουν την ψήφο των πολιτών μέχρι και στην… πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε πως οι πολίτες όπως και τα στελέχη και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, υπέστησαν… σοκ.

Δηλαδή δεν κατάλαβαν τι έκαναν και όταν είδαν το αποτέλεσμα σοκαρίστηκαν. Ενδεχομένως στον ΣΥΡΙΖΑ να εκτιμούν ότι τώρα θα καταλάβουν τι έκαναν και θα επιστρέψουν στο κόμμα στις δεύτερες κάλπες. Γι αυτό και δηλώνουν πως είναι κόμμα… εξουσίας.

Η Πόπη Τσαπανίδου έκανε και έναν διαχωρισμό. Μίλησε για τους… προοδευτικούς πολίτες. Και είπε ότι το αποτέλεσμα «τους μούδιασε». Βέβαια δεν διευκρίνισε αν αφορά και αυτούς που ψήφισαν το άλλο προοδευτικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ που εξακολουθεί να πανηγυρίζει για την έστω και μικρή αύξηση των ποσοστών του.

Σε κάθε περίπτωση τα όσα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι κεντρική γραμμή. Και ενώ λένε πως πήραν το μήνυμα που κατά Τσαπανίδου «ούρλιαξε ο κόσμος», συνεχίζουν στην ίδια λογική.

ΥΓ. Στην Πόπη Τσαπανίδου άρεσε πολύ αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ότι δηλαδή προσπαθούν να αλλάξουν εν κινήσει. Ο τελευταίος πάντως που πήγε να κάνει κάτι εν κινήσει ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Πήγε να φτιάξει εν κινήσει την αλυσίδα του ποδηλάτου. Και τα αποτελέσματα τα θυμούνται όλοι.