Η αδυναμία επιβολής ατζέντας στα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών από την πλευρά των Σοσιαλιστικών Κομμάτων, σε συνδυασμό με την ιδεολογική υπεροχή της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη, επιβεβαιώνει ότι τα Φιλελεύθερα και Χριστιανοδημοκρατικά Κόμματα, με τις ρεαλιστικές θέσεις και προτάσεις που παρουσιάζουν, κυριαρχούν σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στις εκλογές.

ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ δεν είναι μια θεωρητική προσέγγιση των πολιτικών εξελίξεων. Προκύπτει από τα εκλογικά αποτελέσματα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και από τη βαριά ήττα που έχουν υποστεί τα Σοσιαλιστικά Κόμματα, σε συνδυασμό με την εκλογική ανυπαρξία της Αριστεράς.

ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ πριν από τις βουλευτικές εκλογές, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ υπέστη εξαιρετικά βαριά ήττα τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Ισπανία, αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται κακός οιωνός ως προς την παραμονή του στην εξουσία στα τέλη του χρόνου. Ο Ισπανός πρωθυπουργός, μετά τη συντριβή του στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ανακοίνωσε ότι προσφεύγει σε πρόωρες εκλογές μέσα στο κατακαλόκαιρο, στις 23 Ιoυλίου! Δεν μπορούσε να σταθεί άλλο και στην ουσία σύρθηκε σε πρόωρες κάλπες για να σώσει ό,τι μπορεί να σώσει για λογαριασμό του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας.

ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ θα πάρει… πόδι και αυτός από το λαό του και θα μείνουν στον αέρα όσα μας έλεγαν εδώ οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ περί πετυχημένης κυβέρνησης Σάντσεθ που έριξε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και άλλες τέτοιες αρλούμπες που υποστήριζαν όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ στη χώρα μας.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ αυτό, την κυριαρχία των κεντροδεξιών κομμάτων θα έρθει να επιβεβαιώσει η εκλογική νίκη της ΝΔ με συντριπτική διαφορά και ισχυρή αυτοδυναμία. Η Ελλάδα σε πολιτικό επίπεδο έδωσε πρώτη το στίγμα με τη μεγάλη και σαρωτική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις πρόσφατες εκλογές. Το «τσουνάμι» της φιλελεύθερης κυριαρχίας στην Ευρώπη θα συμπαρασύρει τα Σοσιαλιστικά Κόμματα και τους σχηματισμούς της Αριστεράς. Ο ρεαλισμός κερδίζει τη δημαγωγία και το λαϊκισμό. Πάντα και παντού συμβαίνει αυτό και θα συνεχίσει να συμβαίνει σε όλες τις χώρες του πλανήτη.

Αποκαλυπτικές οι πρώτες κυλιόμενες μετρήσεις

Μικρό άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ δείχνουν οι πρώτες κυλιόμενες μετρήσεις που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη Πέμπτη και μετά, αφού ανεβάζει τα ποσοστά της στο 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 18% και το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 15%. Στις μετρήσεις το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ανεβαίνει στο 4% και το κόμμα Νίκη στο 3,5%. Με αυτά τα ποσοστά, ακόμα και εάν τα δύο μικρότερα κόμματα μπουν στη Βουλή, η ΝΔ εξασφαλίζει άνετη αυτοδυναμία 158-160 βουλευτών. Από τις πρώτες εκτιμήσεις προκύπτει ότι η μεγαλύτερη αποχή θα έρθει από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν απογοητευτεί από το αποτέλεσμα και δεν πιστεύουν στην ανατροπή.

Το εφιαλτικό σενάριο για ΣΥΡΙΖΑ και Τσαπανίδου

Ζορίζουν οι εξελίξεις για την Πόπη Τσαπανίδου. Εάν επιβεβαιωθούν τα μειωμένα ποσοστά που εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις, τότε θα χαθεί η τέταρτη έδρα από το Επικρατείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την περίπτωση θα βγάλει μόλις 3 έδρες και η εκπρόσωπος Τύπου δεν θα μπορέσει να μπει στη Βουλή. Φαντάζεστε να έφυγε από το επάγγελμα του δημοσιογράφου για να ασχοληθεί με την πολιτική, να εκτέθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ που υπέστη συντριβή και τελικά να μην εκλεγεί ούτε η ίδια; Εφιαλτικό σενάριο…