Η γενιά μου είναι μια γενιά πολύπαθη. Εχει βιώσει δυσκολίες, μεγάλες απογοητεύσεις και αλλεπάλληλες κρίσεις. Δυστυχώς, έβρισκε συχνά καταφύγιο και οχυρωνόταν πίσω από την επιφυλακτικότητα. Αυτό το τείχος άμυνας «έριξε», τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η σχέση ειλικρίνειας, εμπιστοσύνης και αμφίδρομης επικοινωνίας, την οποία ανέπτυξε –και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok– ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις νέες και τους νέους της χώρας. 

Τη στιγμή που κάποιοι αναφέρονταν επιδερμικά στις ανάγκες τους, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άκουσε τα αιτήματά τους, τα μετέτρεψε σε πολιτικές με ορατά αποτελέσματα και συμπορεύθηκε μαζί τους στο αύριο. 

Τη στιγμή που κάποιοι προσπαθούσαν να δελεάσουν τη νέα γενιά με ιδεολογικά πυροτεχνήματα, οι συνομήλικοί μου έβαλαν στις κάλπες τη σφραγίδα του πραγματικού προοδευτισμού πάνω στη συνέπεια και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της τελευταίας τετραετίας. Πάνω, δηλαδή, σε πραγματικά επαναστατικές πολιτικές που οδήγησαν στη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας, στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ, σε μια στεγαστική πολιτική που θα τους επιτρέψει να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους. 

Σήμερα, η γενιά μου αξιολογεί και επιβραβεύει τη συνέπεια λόγου και έργων, αλλά και τη σταθερότητα, υλικά με βάση τα οποία βλέπει να «χτίζεται» το μέλλον της. Και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα δώσει ισχυρή εντολή και κατ’ επέκταση την αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως αυτό σημαίνει αυτομάτως αυτοδύναμη Ελλάδα. 

* Υποψήφια βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, διευθύντρια Γραφείου Τύπου ΟΝΝΕΔ