Ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 21ης Μαΐου ψήφισε αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην κάλπη της απλής αναλογικής καταψήφισε την ακυβερνησία. Τα θολά μηνύματα. Ψήφισε συνέπεια και σταθερότητα. Υπερψήφισε το μόνο κόμμα που μπορεί να την εγγυηθεί. Τη Νέα Δημοκρατία. Καταψήφισε στην ουσία την απλή αναλογική. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της απλής αναλογικής είχαν ξεκάθαρο μήνυμα. Θέλουμε ισχυρή εντολή, καθαρή νίκη. Για να τη μετουσιώσουμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου σε αυτοδυναμία. Σε σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Και η ελληνική κοινωνία με την ψήφο της μας έδωσε ισχυρή εντολή. Επιδοκιμάζοντας το ξεκάθαρο μήνυμα. Επιβραβεύοντας την κυβερνητική μας θητεία και το φιλόδοξο σχέδιο για τη νέα τετραετία. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητούσε κάθε μέρα και μία άλλη κυβέρνηση. Προοδευτική, ηττημένων, ανοχής, ειδικού σκοπού. Μετά το αποτέλεσμα δεν της έφταιξε το θολό μήνυμα που εξέπεμψε, δεν της έφταιξε η κυβερνητική θητεία της που αποδοκιμάστηκε για δεύτερη φορά, ούτε το πρόγραμμά της, ένα ακοστολόγητο πρόγραμμα 83 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας που, αν εφαρμοζόταν, θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε ένα νέο μνημόνιο. Αλλά τα άλλα κόμματα που δεν κατάλαβαν και η απλή αναλογική...
Ομως η μεγάλη έκπληξη των εκλογών δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Κάποιοι φαντασιώνονταν ότι η νεολαία θα καταψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία. Και εκεί έκαναν λάθος. Οι νέοι της ηλικιακής ομάδας 17-24, που κάποιοι θεωρούν προνομιακή ομάδα για την αξιωματική αντιπολίτευση, με απίστευτη ωριμότητα έδωσαν την πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία. 

Το αποτέλεσμα των εκλογών ασφαλώς και μας ικανοποιεί. Δεν εφησυχάζουμε, όμως, δεν επαναπαυόμαστε. Η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι άδεια. Ξεκινάμε τη μάχη για να φέρουμε την αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία, για να κάνουμε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

* Υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης ΝΔ