Απάντηση στα ερωτήματα του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου, για τη φορολογία και τον τρόπο που θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ο Ακης Σκέρτσος

«Επειδή τίποτα δεν πρέπει να μένει αναπάντητο και εμείς υπηρετούμε την πολιτική του συγκεκριμένου, εδώ τέσσερις συνοπτικές και γρήγορες απαντήσεις στα ερωτήματα του Δημήτρη Μάντζου. 

-Συνολικοί πόροι από υπερκέρδη ενεργειακών εταιριών, ταμείο ενεργειακής μετάβασης και διυλιστήρια που χρηματοδότησαν μέτρα στήριξης των νοικοκυριών για την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση: 4,7 δισ. και 600 εκατ. ευρώ. 

-Οι μισθοί αυξάνονται με έναν τρόπο, όπως ήδη αποδείξαμε την τετραετία 2019-2023: με σταθερούς και φιλικούς για την ανάπτυξη φορολογικούς συντελεστές στο κεφάλαιο και την εργασία, διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ και των επενδύσεων από ΕΕ, ταχύτερη μείωση ανεργίας απο ΕΕ. 

-Αν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας 2023-2026 θα δείτε ότι το πλεόνασμα 2,5% δεν αποτελεί στόχο αλλά πρόβλεψη για την επίδοση της οικονομίας έως το 2026 στο βασικό σενάριο χωρίς καμία αλλαγή πολιτικών "no policy change scenario”. Ενώ ρητά αναφέρεται ότι σε αυτό το ποσό προστίθενται τα επιπλέον θετικά προεκλογικά μέτρα. 

-Μην ψάχνετε ματαίως για «δράκους». Στο πρόγραμμά της η ΝΔ δεν έχει εντάξει ούτε μια αύξηση φόρων για κανέναν. Αντιθέτως για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται σταδιακή μείωση του τέλους επιτηδεύματος και επέκταση του επιδόματος μητρότητας από 4 σε 9 μήνες» απάντησε ο κ. Σκέρτσος.