Ίσως η Ράνια Θρασκιά είναι από τους πολύ λίγους ανθρώπους που έχει πείσει ο Αλέξης Τσίπρας με τον λόγο του και από τους ακόμα πιο λίγους που θεωρούν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύει την... αλήθεια. Εκτός αν μαγεύτηκε τόσο πολύ από τα μάτια του και «τυφλώθηκε».

«Η προσέγγιση, οι συζητήσεις και ειδικά η συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα με έπεισαν. Κοιτώντας τον στα μάτια, με έπεισαν για την αλήθεια που ούτως ή άλλως πίστευα ότι πρεσβεύει. Ο καθαρός του λόγος, η ευθύτητα, οι ξεκάθαρες αρχές, αυτό που είναι ο ίδιος και που πρεσβεύει και ως κόμμα. Θέλω να πω δεν είναι άλλος ο Αλέξης Τσίπρας και άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε στον ΑΝΤ1, εξηγώντας την απόφασή της να συστρατευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ήταν τόσο ισχυρή αυτή η επαφή, που χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες, όπως είπε, για να πάρει την απόφαση και να πει το «ναι» στην συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, όπου και εξελέγη.

«Δεν ήμουν ποτέ κομματοποιημένη. Με προσέγγισαν άνθρωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά έκανα συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα του Αγίου Γεωργίου και πολύ σύντομα, δηλαδή μετά από λίγη ώρα, αποδέχθηκα την πρόσκληση. Ανήκα πάντα στην Κεντροαριστερά». Είπε δε ότι «είχα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, είχα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στα νεανικά μου χρόνια».

Αναφορικά με την ένταξή της στην ειδική εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι μια πολύ τιμητική πρόταση και είναι και μεγάλη ευθύνη», ενώ, προσπαθώντας να εξηγήσει τους λόγους της εκλογικής συντριβής είπε ότι «παρασυρθήκαμε σε μια αντιπολίτευση και τελικά ο κόσμος δεν άκουσε. Γιατί όταν φωνάζουμε, οι άνθρωποι μένουμε στον θόρυβο, όχι στην ουσία».

Υπογράμμισε, τέλος ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να παραιτηθεί, ακόμη και αν δεν μειώσει τη διαφορά στις προσεχείς εκλογές, αν και δήλωσε πεπεισμένη ότι «θα τη μειώσει γιατί ο τρόπος που θα επικοινωνηθεί το πρόγραμμα θα είναι πιο άμεσος και ευθύς», όπως προφανώς ερμηνεύει τη διάδοση των ψευδών ειδήσεων στα οποία επιδίδεται και ενόψει της δεύτερης κάλπης ο ΣΥΡΙΖΑ.