Έκανα λάθος λεκτικό, επέμεινε η Ελένη Χρονοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει έτερες δηλώσεις της στην ΕΡΤ, σύμφωνα με τις οποίες «θα μειώσουμε κάποιους φόρους και θα αυξήσουμε κάποιους άλλους» και συγκεκριμένα, όπως ομολόγησε, «θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη».

«Κατάλαβα ότι έκανα κάτι λάθος αλλά ξεκαθάρισε η εικόνα όταν είδα το βίντεο», συμπλήρωσε η ίδια για να προσθέσει, στο ίδιο μοτίβο ενός «αξιόπιστου λόγου», ότι... όντως θα αυξήσουν τους φόρους. Κατά τα άλλα, για την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ το πρόβλημα είναι τα fake news και τα troll αλλά και οι ηλεκτρονικές εφημερίδες.

Η ίδια επιβεβαίωσε την αύξηση της φορολογίας αναφερόμενη σε υπερκέρδη 2,5 δισ. μεγάλων εταιρειών αδυνατώντας όμως να τις προσδιορίσει αυτές. «Όχι δεν θα σας πω, γιατί να σας πω» απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις των παρουσιαστών.

«Τα υπερκέρδη είναι 150 εισηγμένων εταιρειών», συμπλήρωσε λίγο αργότερα. «Οχι οριζόντιο φόρο στα μερίσματα αλλά κλιμακωτά», διευκρίνησε καταρχήν, αλλά στο ερώτημα πως θα γίνει, από ποιο ύψος και μετά, ομολόγησε ότι δεν έχουν στοιχεία, όπως έκανε και στις χθεσινές δηλώσεις της στην ΕΡΤ, κάνοντας αναφορά σε... επιμέρους κοστολογημένο πρόγραμμα. Αναφορά έκανε και στις γονικές παροχές, σημειώνοντας πως θα είναι αφορολόγητες έως τις 400.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας χθες να παρουσιάσει μέρος του προγράμματος του κόμματός της, είπε πως προβλέπει τη μείωση, γενικά και αόριστα, κάποιων φόρων. Όταν της ζητήθηκε επίμονα να προσδιορίσει ποιοι φόροι θα αυξηθούν και ποιοι θα μειωθούν, απάντησε ότι «θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη».

Με ανάρτησή της λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έκανε λόγο για... σαρδάμ. «Παιδιά ευχαριστώ θερμά για το πρώτο μου viral @omadaalithias αλλά δυστυχώς -για εσάς- δεν υπάρχει είδηση, έπαθα σαρδάμ. Να μειώσουμε ήθελα να πω προφανώς, όχι να αυξήσουμε» έγραψε στο Twitter.