Λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε εκ νέου τη βασική του έγνοια, την κατάκτηση της εξουσίας με κάθε τρόπο, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» με ορισμένο χρονικό ορίζοντα και αποκλειστική αρμοδιότητα την «κάθαρση» στην υπόθεση των υποκλοπών. Επιβεβαίωσε, ωστόσο, και αυτό που έχει κάνει καθαρό από την αρχή η Νέα Δημοκρατία, ότι οι πολίτες έχουν να διαλέξουν από τη μία τη σταθερότητα για τη χώρα που μπορεί να εγγυηθεί η αυτοδυναμία του κυβερνώντος κόμματος και την παραλυσία των διαφόρων τύπου κυβερνήσεων που προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του.

Και οι τρεις κυβερνήσεις που εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ηττημένων, ανοχής ή ειδικού σκοπού - οδηγούν ακριβώς εκεί, σε ακυβερνησία, η οποία τελικά θα αποβεί σε βάρος των πολιτών, για τους οποίους υποτίθεται ότι νοιάζεται. Η θολή σεναριολογία του ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωση τη χθεσινή πρόταση του αρχηγού του, εκτιμάται από το κυβερνών κόμμα ότι αποκαλύπτει τον πανικό της Κουμουνδούρου, αλλά και την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να κρύψει το πάθος του για την εξουσία ως αυτοσκοπό.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στη νέα σεναριολογία που ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διακαναλική του συνέντευξη χθες: «Λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου έπεσαν οι μάσκες. Όταν μιλούσα για κυβέρνηση ηττημένων αυτό εννοούσα.  Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η κυβέρνηση των ηττημένων θα ήταν και  κυβέρνηση των απελπισμένων. Αναρωτιέμαι αν αυτή η κυβέρνηση θα  παρέμβαινε και στη δικαιοσύνη. Μπορεί να ζητήσει ό,τι θέλει, αρκεί να έχει την πλειοψηφία. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα να κάνει είναι να παίξει τη χώρα στα ζάρια. Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού είναι κυβέρνηση παράλυσης, ο ορισμός της ακυβερνησίας. Ή μήπως για να βάλουν κάποιους φυλακή. Θυμίζω τι είπε ο κ. Πολάκης. Τα λέω και για τον κ. Ανδρουλάκη. Να σκεφτούν κάποιοι μήπως ψηφίζοντας Ανδρουλάκης τους προκύψει Τσίπρας από την πίσω πόρτα. Το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση. Ένας τρόπος υπάρχει να αποτραπούν τα σενάρια καταστροφής, να είναι ισχυρή η ΝΔ στην κάλπη της Κυριακής 21 Μαΐου».