Ετοιμοι για την επόμενη μέρα, χωρίς Αλέξη Τσίπρα, είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό πιέζει τον πρόεδρο της ήττας να βρει λύση ώστε να διεκδικήσει παράταση χρόνου. Στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου η συζήτηση περί διαδοχής έχει ανάψει για τα καλά, ακυρώνοντας τα όσα -μεταξύ άλλων- λέει η Πόπη Τσαπανίδου για τον πρόεδρο. Αλλά και στην κοινωνία οι άλλοτε ψηφοφόροι του κόμματος δείχνουν με κάθε τρόπο πως επιθυμία είναι η αλλαγή προσώπων με την Έφη Αχτσιόγλου να σέρνει την κούρσα. 

Όλα αυτά προκαλούν έντονη ανησυχία στο στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος με κάθε τρόπο δείχνει ότι δεν είναι έτοιμος για... παροπλισμό. Και κάπως έτσι προέκυψε η... βραχύβια κυβέρνηση που θα τον οπλίσει με επιχειρήματα αυτοθυσίας για το καλό της πατρίδας, επιτρέποντάς του να ξαναζητήσει μια δεύτερη ευκαιρία. 

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στα ΜΜΕ ο Αλ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση εάν, στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται συμφωνία για Κυβέρνηση μακράς πνοής, θα έβλεπε θετικά τον σχηματισμό μιας βραχύβιας Κυβέρνησης ειδικού σκοπού, ανέφερε: «Ο στόχος μου είναι νίκη και προοδευτική Κυβέρνηση, η οποία μέσα από τους γενικούς σκοπούς θα δει και τους ειδικούς που αναφέρεστε. Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα, δεν αποκλείω εκ των προτέρων μία τέτοια συζήτηση».
 
Με την απάντηση αυτή, ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε στις πολλαπλές εναλλακτικές διακυβέρνησης που έχει κατά καιρούς αναφέρει μια ακόμη. Μετά, δηλαδή, από την κυβέρνηση ηττημένων και την κυβέρνηση ανοχής, τώρα εφευρίσκει και μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Λέει ότι είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τις τυφλές του επιδιώξεις. Προσθέτει έτσι άλλη μια εναλλακτική που οδηγεί σε παραλυσία και αστάθεια. Και αυτό σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, εθνικών προκλήσεων και αδήριτης ανάγκης για καθαρό ορίζοντα στην πορεία της χώρας και καθαρής λύσης στην ηγεσία της.

Πιστοποιεί έτσι αμετάκλητα ότι τον ενδιαφέρει διψασμένα, αποκλειστικά και μόνο η εξουσία και όχι η ευημερία του ελληνικού λαού. Ούτε η σταθερότητα που έχει ανάγκη όσο ποτέ στο παρελθόν η χώρα. Ούτε η ισχυρή ηγεσία, που απαιτείται σε ταραγμένους και καιρούς.

Μόλις 4 ημέρες πριν από τις εκλογές και ο Αλ. Τσίπρας αδυνατεί να διατυπώσει κάποια σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης.

- Να θυμηθούμε ότι στην αρχή ο Αλ. Τσίπρας μιλούσε για Κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας με τον κ. Ανδρουλάκη, με τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Κουτσούμπα με τον τελευταία να απορρίπτει κάθε τέτοια συζήτηση.
- Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης άρχισε να μιλά για «Δήμητρες» οπότε ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να πάρει αποστάσεις από τον κ. Βαρουφάκη.
-Επειδή όμως οι αριθμοί  με το σύνολο των πιθανών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ  δεν έβγαιναν, η Κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας μετατράπηκε από τον Αλέξη Τσίπρα σε Κυβέρνηση ανοχής, χωρίς δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής.  Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε τόσο από τον κ. Κουτσούμπα που μίλησε για «μούφα» όσο και από τον κ. Ανδρουλάκη.
- Αφού λοιπόν άρχισε να βγαίνει από την εξίσωση και ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Τσίπρας μιλούσε για κυβέρνηση με τον κ. Ανδρουλάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.
- Αλλά επειδή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα, τώρα ο Αλ. Τσίπρας ανακάλυψε την Κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού.