Με το χρόνο για τις εκλογές να μετρά αντίστροφα ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τώρα ότι «αναγνωρίζει» την προσφορά «των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος». Αυτούς που χαρακτήριζε «εγκληματίες» διότι. συμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου,  «πνιγούν» μετανάστες στη θάλασσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει το Λιμενικό Σώμα. Με δηλώσεις, με εκδηλώσεις ακόμη και με καταγγελίες. Ευρωβουλευτές του φιλοξενούσαν στις Βρυξέλλες δήθεν… διασώστες για να μιλήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο όπου μεταξύ άλλων υποστήριζαν ότι «στην Ελλάδα έχουμε το μοναδικό Λιμενικό Σώμα παγκοσμίως που, αντί να διασώζει ανθρώπους στη θάλασσα, πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα. Οι ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοικτή θάλασσα. Είναι μοναδικό φαινόμενο, δεν το έχουμε ξαναδεί. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι το εξής: Oι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους, ανεξάρτητα, στις ελληνικές ακτές»

Και πρόσθεταν πως «οι ελληνικές Αρχές δεν τους καταγράφουν. Τους κρατάνε σε μυστικά μέρη, κατάσχουν τα υπάρχοντά τους, ως επί το πλείστον κινητά τηλέφωνα και διαβατήρια. Τους μεταφέρουν σε σκάφη του Λιμενικού, τους βάζουν σε φουσκωτό χωρίς μηχανές και εν τέλει τους παρατάνε στην ανοιχτή θάλασσα, χωρίς τροφή, νερό ή οποιοδήποτε μέσο για να καλέσουν σε βοήθεια, γιατί τους έχουν πάρει τα τηλέφωνα».

Υπερθεμάτιζαν μέχρι πρόσφατα επί των δηλώσεων αυτών, αλλά τώρα υπάρχουν μπροστά οι εκλογές. Και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μαζέψει ψήφους ακόμη και αν πρέπει να μαζέψει όσα έλεγα για τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού.

Έτσι ο Χρήστος Λαμπρίδης, συντονιστής τμήματος ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ, κατά το χαιρετισμό του στο 24ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο δήλωσε πως «η αναγνώριση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ της προσφοράς των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος στην κοινωνία είναι διαχρονική και δεδομένη».

Πρόσθεσε δε ότι, «το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που αποτελεί και κοινωνικό αίτημα για Δικαιοσύνη για Όλους και για Όλες, Δικαιοσύνη Παντού κάνουν πράξη τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με την προσφορά τους και τη δράση τους σε μια σειρά από τομείς όπως είναι για παράδειγμα η δίωξη των ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου, ο έλεγχος της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η καταπολέμηση των παράνομων ναυλώσεων στα τουριστικά σκάφη και αλλού»

Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος.