Να δώσει τέλος στη σεναριολογία που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να επιδέχεται έντονη κριτική εντός κόμματος, επιδιώκει σε συντευξή του ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα», φουντώνοντας ωστόσο τις φήμες ότι μέσα στην Κουμουνδούρου έχει ξεκινήσει για τα καλά πόλεμος μετάθεσης ευθυνών ώστε να βρεθεί ο υπαίτιος για την εκλογική συντριβή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τις ευθύνες να στρέφονται κυρίως στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

«Κανείς δεν έβαλε θέμα ηγεσίας παρά τη δημόσια συζήτηση, τις δημοσιογραφικές αναφορές που επιχειρούν να δείξουν ότι τέθηκε ένα τέτοιο θέμα και δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, διότι πάμε σε λίγες μέρες ξανά σε εκλογές. Άρα θα ήταν αυτοκτονικό κάτι τέτοιο» επισήμανε Πάνος Σκουρλέτης.

«Μας ενδιαφέρει να βγάλουμε συμπεράσματα από τις εκλογικές μας επιδόσεις, από το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, μόνο που αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει στην ώρα της και αφού ολοκληρωθεί αυτή η εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, διότι εκ των πραγμάτων ουσιαστικά είναι εκλογές σε δύο δόσεις, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα» προσέθεσε ο ίδιος.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται στο να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις και κυρίως να στραφεί η συζήτηση στα πραγματικά επίδικα, τα προγραμματικά επίδικα, τα οποία απασχολούν τον κόσμο.

«Δεν ξέρω αν μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα» απάντησε σε σχετική ερώτηση. «Όλα μπορούν να συμβούν στην πολιτική. Το θέμα είναι, ποια είναι η δική μας επιδίωξη. Η δική μας επιδίωξη είναι να θέσουμε στον ελληνικό λαό τα πραγματικά διλήμματα και ερωτήματα, πώς φαντάζονται τα επόμενα χρόνια να προχωρά η υπόθεση της υγείας με μια κυβέρνηση ξανά της Νέας Δημοκρατίας, είτε παντοδύναμη είτε αυτοδύναμη είτε συνεργαζόμενη με όποιους πρόθυμους υπάρξουν, γιατί ακούσαμε και τέτοια πράγματα μετά τις εκλογές, ιδιαίτερα από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Επιπλέον, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να συζητήσει πάνω σε αυτά τα ζητήματα, όμως, προσέθεσε «η υπεροπλία στο δημόσιο διάλογο ήταν από αυτούς οι οποίοι δεν θέλανε κάτι τέτοιο, είτε με επιστροφή στη συζήτηση σε άλλες εποχές και καταστάσεις, έστω του πρόσφατου παρελθόντος είτε σε δευτερεύοντα ζητήματα».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ υπονόησε σε συνέντευξή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «εχθρός» του κόμματος, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε «για εμάς εχθρός είναι η Νέα Δημοκρατία, ο νεοφιλελευθερισμός, οι δεξιές αντικοινωνικές πολιτικές», η κοινωνία ωστόσο επέλεξε στην κάλπη διαφορετικά από τα θέλω που υποστηρίζει ο κ. Σκουρλέτης.