Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, θα πάει την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και θα αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της.

Αυτό αναφέρουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε κοινή δήλωσή τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μέρι.

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου των Σβεν Μέρι και Μιχάλη Δημητρακόπουλου έχει ως εξής:



«Από σήμερα, με την Εντολή του Ερευνητή Δικαστή Μισέλ Κλάις και τη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Ανακριτή, Ραφαέλ Μαλανίνι, η κα Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη να εξέλθει από την οικία της και να ασκήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της, που εκπορεύονται από την ιδιότητά της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η περιοριστική συνθήκη της απαγόρευσης εξόδου από το Βέλγιο, που επιβλήθηκε, δεν την ενοχλεί, καθώς η κα Καϊλή θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνον κατόπιν της δικαστικής αθώωσής της. Τα πειστήρια που τεκμηριώνουν την αθωότητά της αυξάνονται κάθε μέρα».

Ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι θα καταθέσει αίτημα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για να ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από την πλευρά των ανακριτικών αρχών. Αν κρίνει το Ευρωκοινοβούλιο ότι παραβιάστηκε η ασυλία της ευρωβουλευτού, τότε όλες οι πράξεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής ακυρώνονται.

«Θα αργήσει πολύ το δικαστήριο ενώ μπορεί να λήξει η διαδικασία χωρίς να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο, αν τελικά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δεν είναι αρκετά για δίκη» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος. Επανέλαβε ότι δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα στα χρήματα, δεν ήταν δικά της και ότι η Εύα Καϊλή θα αθωωθεί.

«Εγκέφαλος αυτής της αθλιότητας ήταν ο Αντόνιο Παντσέρι, από τον οποίο προέρχεται το 95% των χρημάτων στην επίμαχη βαλίτσα», δήλωσε ο συνήγορος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή.

Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος επανέλαβε ότι οι σχέσεις της Καϊλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ήταν πάντοτε πολύ άσχημες, τόσο σε προσωπικό όσο και πολιτικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή θα είναι πλέον ελεύθερη από τον κατ' οίκον περιορισμό και χωρίς βραχιολάκι, με μόνο όρο να μη βγει από το Βέλγιο.