Ως κόμμα μεσαίου μεγέθους περιέγραψε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης μετά την ήττα της Κυριακής και το ποσοστό που μετά βίας ξεπέρασε το 20%. Παράλληλα, άδειασε και τον Νίκο Ξυδάκη, παρά τη στήριξή του από την Πόπη Τσαπανίδου για τα περί συνδρόμου Στοκχόλμης.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Ζαχαριάδης, που δεν είναι πλέον βουλευτής αφού στις εκλογές δεν κατάφερε να επανεκλεγεί τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα «ένα κόμμα μεσαίου μεγέθους» από μεγάλο που ήταν τα προηγούμενα χρόνια.

Σημείωσε ότι θα παίξει ρόλο και θα «γίνει μεγάλο ξανά» καθώς και ότι «είναι ένα κόμμα με πολύ ισχυρή ηγεσία και με πολύ ισχυρή προσωπικότητα ηγέτη» τόνισε ότι «ο Τσίπρας έπαιξε ρόλο σπουδαίο αυτό το κόμμα να πάει από το 4, στο 16, στο 27, στο 35, στο 36, στο 31, στο 20»και κατέληξε πως «τον τιμά το γεγονός ότι μετά από μια πολύ οδυνηρή ήττα και σε πολιτικό επίπεδο και σε προσωπικό επίπεδο, είναι μπροστά, είναι όρθιος, μας εμψυχώνει όλους και μας οδηγεί».

Το σύνδρομο Στοκχόλμης

Ιδιαίτερα αιχμηρός φάνηκε και για τον Νίκο Ξυδάκη, αφού κληθείς να σχολιάσει τα περί συνδρόμου Στοκχόλμης των ψηφοφόρων δήλωσε πως «ο λαός δεν έχει Σύνδρομο της Στοκχόλμης, το θέμα είναι να μην το έχουμε και εμείς. Να μην πυροβολούμε τα πόδια μας».

Και αυτό τη στιγμή που η Πόπη Τσαπανίδου, μετά την πολυήμερη απουσία της, εμφανίσθηκε το πρωί να στηρίζει τον Νίκο Ξυδάκη δικαιολογώντας τη δήλωσή του και τον τρόπο που επέλεξε για να αναφερθεί στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.