Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ από τα exit polls, που οδηγεί σε αλλοπρόσαλλες δηλώσεις από τα στελέχη του, με τον Κώστα Ζαχαριάδη να δηλώνει στον ΣΚΑΪ ότι δεν υπάρχει νίκη, διότι νίκη σημαίνει σχηματισμός κυβέρνησης...

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκαν στα πάνελ για να σχολιάσουν τα exit polls, εμφάνισαν συμπτώματα βέρτιγκο από τις διαφορές που αυτό καταγράφει, με τον μέσο όρο να κυμαίνεται πάνω από 10 μονάδες και επιχείρησαν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης όμως το τερμάτισε αφού δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα νικητή ή νίκης της Νέας Δημοκρατίας. Και πώς το αιτιολόγησε; Λέγοντας ότι νικητής είναι αυτός που σχηματίζει κυβέρνηση στις εκλογές και αφού αυτό δεν δείχνει να είναι εφικτό, τότε δεν υπάρχει θέμα νίκης. Πολύ δε περισσότερο, όπως είπε, αφού το πιθανότερο είναι να γίνουν νέες εκλογές.

Αν αυτή πάντως είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον θα πρέπει να επανεξεταστεί. Το αποτέλεσμα της κάλπης διαμορφώνει δεδομένα. Είτε αρέσει είτε όχι στην Κουμουνδούρου, στην οποία στέλνει μήνυμα αποστροφής ως προς την τακτική που ακολούθησε. 

Δηλαδή την τοξικότητα, την πόλωση, τις δολοφονίες χαρακτήρων, τις ύβρεις και τις αήθεις επιθέσεις, χωρίς να αποτυπώνεται μια πρόταση για το παρόν και το μέλλον.