Πανωλεθρία υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ και στις περιφέρειες που ο Αλέξης Τσίπρας κατέβηκε στις εκλογές ως υποψήφιος, προβάλλοντας τον συμβολισμό των κινήσεων αυτών. Στις Σέρρες η Κουμουνδούρου χάνει και την έδρα που είχε στην προηγούμενη Βουλή (με τα μέχρι τώρα δεδομένα).

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να κατέβει υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες. Στις Σέρρες, στην Α΄ Πειραιά και στα Δωδεκάνησα. Όταν ανακοινώθηκαν οι περιφέρειες ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για συμβολικές κινήσεις, με αυτήν των Σερρών να μπαίνει μπροστά προκειμένου να διατηρηθεί στην επιφάνεια το θέμα των Τεμπών και να στοχοποιηθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε αιτιολογήσει την επιλογή της περιφέρειας των Σερρών ως εξής: «Δεν υπάρχουν κάστρα» είχε πει προσθέτοντας ότι και οι συντηρητικοί ψηφοφόροι «οφείλουν να ψηφίσουν για τις ζωές τους». Κατά την επίσκεψή του δε κάλεσε τους πολίτες να μην ψηφίσουν τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών για να μη γίνουν… συνένοχοι.

Το αποτέλεσμα καταδικάζει αυτήν ακριβώς τη συμπεριφορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί στο τέλος της ημέρας να χάσει και τη μία έδρα που είχε και η διαφορά με τη ΝΔ να είναι σε δυσθεώρητα ύψη.

Στην Α΄ Πειραιά η Κουμουνδούρου έκανε λόγο για «τσαμπουκά» Τσίπρα και για το γεγονός ότι αν και Παναθηναϊκός ο ίδιος δεν διστάζει να μπει στην περιφέρεια του… Ολυμπιακού. Ο Πειραιάς του γύρισε την πλάτη. Πολύ δε περισσότερο τους Πειραιώτες συνολικά προκάλεσε η συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα και το προσκλητήριο στους Κασιδιάρηδες.

Τέλος, και στα Δωδεκάνησα υπήρξε μεγάλη ήττα για τον Αλέξη Τσίπρα γράφοντας ένα ακόμη μεγάλο αρνητικό σκόρ και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί πως και στις τρεις αυτές περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, σε ποσοστά κάτω του 20% (στις Σέρρες δεν υπερβαίνει το 15%) ενώ η ΝΔ ξεπερνά το 45%.

Το 2019 στην Α' Πειραιά κατέγραψε σχεδόν 30% ενώ σήμερα το ποσοστό μειώθηκε περίπου στο 18%. Στις Σέρρες στο 15% από 23 ενώ στα Δωδεκάνησα 15% από περίπου 30%.