Με μία ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter εξέφρασε την ικανοποίησή του ο Ανδρέας Τσούνης, σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, για το αποτέλεσμα που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές. Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει πως «παρένθεση ΖΥΡΙΖΑ κλείνει οριστικά και αμετάκλητα».

Συγκεκριμένα, ολόκληρη η ανάρτησή του αναφέρει τα εξής: «Αν όχι απόψε, σε ένα μήνα το αργότερο, η παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ κλείνει οριστικά και αμετάκλητα. Ο πολιτικός χάρτης της χώρας αλλάζει ριζικά. Από εδώ και πέρα το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει ευθύνη να εκφράσει όλο τον προοδευτικό κόσμο και πολύ σύντομα να προετοιμαστεί για να αναλάβει ξανά μετά από πολλά χρόνια την διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς αποκλεισμούς και ανοικτές τις “κεραίες”, για να εισπράξει τα μηνύματα και τις επιθυμίες της κοινωνίας».

Υπεροχή επί του ΣΥΡΙΖΑ σε 9 περιφέρειες

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 κατόρθωσε να «επαναπατρίσει» ψηφοφόρους οι οποίοι είχαν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Όπως είναι φυσικό, η ανατροπή που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ είναι περισσότερο εμφανής στην Κρήτη, τη γενέτειρα του προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα, περίπου έως τις 21:00 της Κυριακής, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να υπερσκελίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στις περιφέρειες Δράμας, Κιλκίς, Λέσβου, Χίου, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου. Επίσης, η δήλωση του διδάκτωρος Πολιτικής Επιστήμης Παναγιώτη Κουστένη στην ΕΡΤ είναι χαρακτηριστική για το έδαφος που κερδίζει το ΠΑΣΟΚ: «ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει αντιστρόφως μια συσπείρωση κάτω του 70%, πάντα με βάση το exit poll. Ωστόσο οι απώλειες του οι κύριες είναι ισομερείς και 8% προς την Νέα Δημοκρατία και 8% προς το ΠΑΣΟΚ».