Την Κυριακή το βράδυ πολλοί θα τρίβουν τα μάτια τους και άλλοι τόσοι θα τρέχουν να βρουν λαγούμια να κρυφτούν: για τα fake news που λένε από χθες περί «ντέρμπι» στις εκλογές, για τις αθλιότητες περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού κι άλλες τέτοιες ανοησίες.

Πάμε τώρα στα σοβαρά, αφήνοντας στη μιζέρια και στην απελπισία τους, όλους αυτούς τους τύπους και κάτι περίεργα συστήματα φιλικά προς την Κουμουνδούρου που ανακάλυψαν τέσσερα χρόνια μετά από το Βατερλό του Τσίπρα στις εκλογές... νέες ΣΥΡΙΖΑικές vox pop.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, όλοι οι δημοσκόποι- ερευνητές που κάνουν με σοβαρότητα τη δουλειά τους, καταγράφουν μεγάλες διαφορές μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: σχεδόν ίδιες με το 2019.

Στην πρόθεση ψήφου, όλες οι σοβαρές εταιρείες δημοσκοπήσεων βρίσκουν τη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη στο 36-38%. Ακολουθεί αγκομαχώντας ο ΣΥΡΙΖΑ του άχαστου Τσίπρα, που κινείται στην περιοχή του 27-28%. Ο εν δυνάμει συνεταίρος, σε κυβέρνηση ηττημένων, το ΠΑΣΟΚ λένε πως δύσκολα θα αγγίξει το 10%: αυτές τις ημέρες είναι στο 8%. Το ΚΚΕ θα είναι όπως όλα τα στοιχεία καταγράφουν η έκπληξη των εκλογών. Το κόμμα Βαρουφάκη και η Ελληνική Λύση βρίσκονται οριακά πάνω από το 3%. Δυνατά να μπει στη Βουλή παίζει η Ελευθερία Πλεύσης της Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και το μήνυμα που μεταφέρουν προς όλα τα γαλάζια στελέχη είναι σεμνότητα, όχι αλαζονεία και μάχη μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.

Για την ιστορία, θα σας αποκαλύψουμε σήμερα τι έλεγε λίγα 24ωρα πριν τις ευρωεκλογές ο Τσίπρας και στενός συνεργάτης του. «Αρκετοί δημοσκόποι θα χάσουν τον ύπνο τους, δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν, θα διασυρθούν...», έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός. Φυσικά αυτός που έχασε τον ύπνο του δεν ήταν άλλος από τον Τσίπρα που υπέστη πανωλεθρία χάνοντας τις ευρωεκλογές με σχεδόν 10 μονάδες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ένα μήνα αργότερα στις εθνικές εκλογές έχασε ξανά από τη ΝΔ με 8,5 μονάδες.