Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι πολιτικές για τη στήριξη της οικογένειας με έμφαση στις πολύτεκνες. Την επόμενη μάλιστα τετραετία διακυβέρνησης της ΝΔ ο Πρόεδρος της ΝΔ σε συνάντηση που είχε χθές με τα μέλη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, δεσμέυθηκε για τη σύσταση υπουργείου για θέματα κοινωνικής πολιτικής και πολιτικής για την οικογένεια, το δημογραφικό ζήτημα και τη στέγαση.

Στη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τα μέλη της ΑΣΠΕ και για τη δημιουργία νέου ειδικού Τιμολογίου Ηλεκτρικής Ενέργειας για τις Πολύτεκνες Οικογένειες, η οποία είχε ήδη δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση και πρόκειται να εφαρμοστεί από την επόμενη Κυβέρνηση. Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα, τρίτη κατηγορία Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ Γ), για τις πολύτεκνες οικογένειες, ένα νέο ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας με σκοπό να μειωθεί δραστικά το ενεργειακό τους κόστος.

Σημειώνεται ακόμη ότι έχει εξαγγελθεί αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά, ενώ ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή σειρά μέτρων για τη στήριξη της οικογένειας, όπως:

-Η καταβολή 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.
-Η αύξηση της χρηματοδότησης και η διεύρυνση των κριτηρίων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
-Η μείωση του Φ.Π.Α. για βρεφικά είδη από 24% σε 13%.-Η αύξηση των προβλεπόμενων αδειών για γονείς και φροντιστές, η πληρωμένη γονική άδεια για 2 μήνες και για τους δύο γονείς από την ΔΥΠΑ.
-Το νέο πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς», που παρέχει οικονομική ενίσχυση για τη φύλαξη βρεφών από δύο μηνών έως 2,5 ετών, σε περιοχές που δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί.
-Η πρόβλεψη για τη δημιουργία μονάδων παιδικής μέριμνας σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις με δαπάνες του Ταμείου Ανάκαμψης.