Την ανάγκη για μια ασφαλή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, υπογράμμισε η υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νίκη Κεραμέως, κατηγορώντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα για το σύστημα της απλής αναλογικής.

Ασκώντας κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης, υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ συναγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα βάλει περισσότερους φόρους, ενώ σημείωσε πως η Ελλάδα έχει έναν από τους χαμηλότερους πληθωρισμούς στη ΕΕ.

Η πρώην υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδείξει την αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ ως προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία.

Χαρακτήρισε δε ανησυχητικό το γεγονός ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για σχέσεις υποψηφίων που οραματίζονται τη λεγόμενη Γαλάζια Πατρίδα, ενώ υπενθύμισε ότι η συνθήκη της Λωζάνης μιλά για μουσουλμανική μειονότητα.

Η πρώην υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε επίσης καταδικαστέες τις δηλώσεις του υποψήφιου της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού, ο οποίος τέθηκε εκτός εκλογικού αγώνα για τις απαράδεκτες δηλώσεις του περί διαλογής ασθενών στο Ε.Σ.Υ και ιδίως των καρκινοπαθών.