Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριολεκτικά «οργώνει» την Ελλάδα με συνεχείς περιοδείες και επισκέψεις και σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα βρεθεί κοντά στους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές πριν από δύο χρόνια. Θα επισκεφθεί διαδοχικά τα Λουτρά της Αιδηψού και την Ιστιαία, ενώ τρίτος του σταθμός θα είναι η Στυλίδα στη Φθιώτιδα.

Αύριο σειρά έχει το Κιλκίς, μία ακόμα περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας όπου η Ν.Δ. έχει περιθώριο να αυξήσει περαιτέρω το εκλογικό της ποσοστό.

Ηδη από τη Δράμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα σε εκείνους τους ψηφοφόρους που είναι προβληματισμένοι και λοξοκοιτούν σε κόμματα στα δεξιά της Ν.Δ.

Εξήγησε ότι αν μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή ο πήχυς της αυτοδυναμίας ανεβαίνει και γι’ αυτό δεν υπάρχει περιθώριο χαλαρής ψήφου προκειμένου η χώρα να έχει στις 26 Ιουνίου ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. «Ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος, ο πατριωτισμός της ευθύνης και της πράξης μετριέται όμως με αποτελέσματα. Και βέβαια, σε όσους επιδιώκουν να «φυλακίσουν» την ορθόδοξη πίστη στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων, τους απαντάμε ότι η Ορθοδοξία και η πίστη μας είναι πολύ μεγαλύτερη και ήταν πάντα δύναμη ενότητας και όχι διχασμού του ελληνικού λαού. Και ας αφήσουμε μακριά την Εκκλησία από τα της πολιτικής», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης φροντίζει σε κάθε του ομιλία να ξεκαθαρίζει ότι αναγκαία προϋπόθεση για να γίνουν πραγματικότητα οι τολμηρές αλλαγές που έχει σχεδιάσει για τη δεύτερη τετραετία είναι η Ν.Δ. να έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία με ποσοστό που θα υπερβαίνει εκείνο των εκλογών της 21ης Μαΐου.